Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SİNEMALARDA BU HAFTA

J.K. Rowling imzalı sevilen roman dizisine dayanan Harry Potter serisinin altıncı filmi Harry Potter ve Melez Prens (Harry Potter and the Half - Blood Prince) ile Dustin Hoffman ve Emma Thompson'ı buluşturan Aşka Son Şans (Last Chance Harvey) seyirciyle buluştu.

Hafta boyunca sinemalarda izleyiciyle buluşan filmler şöyle...

arşamba günü vizyona giren Harry Potter serisinin 6. filmi, hiç şüphesiz yaz aylarının en çok hasılat getirmesi beklenen yapımlarından biri.

2007 yazının hit filmi “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nı yönetmiş olan David Yates, bu kez de “Harry Potter ve Melez Prens” için yönetmen koltuğuna oturdu. Tüm Harry Potter filmlerinin yapımcısı olan David Heyman da filmin yapımcılığını David Barron’la birlikte gerçekleştirdi. Filmin senaryosu, serinin ilk dört filminin senaryolarını kaleme almış olan senarist Steve Kloves’un imzasını taşıyor.

J.K. Rowling’in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan filmde tanıdık bir oyuncu kadrosu var. Harry Potter rolündeki Daniel Radcliffe, Ron Weasley rolündeki Rupert Grint ve Hermione Granger rolündeki Emma Watson genç kuşağın en şöhretli oyuncuları olarak tüm dünyada tanınır hale geldiler bile. Harry Potter oyuncu kadrosunda bir kez daha yer alan isimler ise şöyle: Bellatrix Lestrange rolündeki Helena Bonham Carter; Rubeus Hagrid rolündeki Robbie Coltrane; Profesör Filius Flitwick rolünde Warwick Davis; Profesör Albus Dumbledore rolünde Michael Gambon; Profesör Severus Snape rolünde Alan Rickman; Profesör Minerva McGonagall rolünde Maggie Smith; ve Molly Weasley rolünde Julie Walters.

Genç yıldızlardan bazıları da tekrar Hogwarts öğrencisi olarak karşımıza çıkıyorlar: Bunların arasında Harry’nin ezeli rakibi Draco Malfoy’u canlandıran Tom Felton; Luna Lovegood rolündeki Evanna Lynch; ve Weasley klanının en genç üyesi Ginny Weasley’yi canlandıran Bonnie Wright sayılabilir.

KONU:
Lord Voldemort’un dönüşünden cesaret alan Ölüm Yiyenler gerek Muggle gerek büyücüler dünyasını kasıp kavurmaktadırlar ve artık Hogwarts eskiden olduğu gibi güvenli bir liman değildir. Harry kalede yeni tehlikelerin kol gezdiğinden şüphelenirken, Dumbledore hızla yaklaştığını bildiği nihai savaş için onu hazırlamaya kesin kararlıdır. Valdemort’un savunmasını kıracak hayati öneme sahip bir bilgiye ulaşabilmek için Harry’nin yardımına ihtiyacı vardır; bu kritik bilgiye sahip tek kişi Hogwarts’un eski İksir Profesörü Horace Slughorn’dur. Bunun farkında olan Dumbledore, daha çok para, daha büyük bir ofis ve de ünlü Harry Potter’a ders verme fırsatı vaat ederek eski meslektaşını okula dönmeye ikna eder.

Bu arada, öğrenciler farklı türde bir hasımla karşı karşıyadırlar, zira hormonları dizginlenemez bir hâl almıştır. Harry uzun süredir dostu olan Ginny Weasley için daha derin duygular beslemektedir ama Ginny’nin erkek arkadaşı Dean Thomas ve ağabeyi Ron önünde birer engel olarak durmaktadırlar. Yine de kendi gönül ilişkileri içinde boğulan tek kişi Ron değildir: Lavender Brown ona bir takım duygular beslerken, kıskançlıktan deliren Hermione her şeye rağmen duygularını göstermemeye kararlıdır. Ama sonra aşk iksirine bulanmış çikolatalar yanlış ellere geçer ve her şey değişir.

Okulda romantik duygular hüküm sürerken, öğrencilerden birinin aklı çok daha önemli meselelerle meşguldür. O, karanlık bir iz de olsa kendi izini bırakmaya kararlıdır. Havada aşk kokusu vardır ama trajedi pusuda beklemektedir ve Hogwarts bir daha asla aynı olmayabilir.

2007 yazının hit filmi “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nı yönetmiş olan David Yates, bu kez de “Harry Potter ve Melez Prens” için yönetmen koltuğuna oturdu. Tüm Harry Potter filmlerinin yapımcısı olan David Heyman da filmin yapımcılığını David Barron’la birlikte gerçekleştirdi. Filmin J.K. Rowling’in kitabından uyarlanan senaryosu, serinin ilk dört filminin senaryolarını kaleme almış olan senarist Steve Kloves’un imzasını taşıyor.

''AŞKTA SON ŞANS''

Harry Potter dışında bu hafta vizyona giren tek yeni filmse, başrollerini Dustin Hoffman ile emma Emma Thompson'ın paylaştığı Aşka Son Şans (Last Chance Harvey) adlı film.

Romantizm ve dramın yer aldığı filmi Joel Hopkins yazıp yönetti. Filmde, Dustin Hoffman ve Emma Thompson'a Dame Eileen Atkins, Kathy Baker, Liane Balaban ve James Brolin eşlik ediyor.

KONU:
New Yorklu Harvey Shine (Dustin Hoffman) zaten gelecek vaat etmeyen ‘jingle’ yazarlığı işini de kaybetmenin eşiğindedir. Patronu (Richard Shiff) tarafından son bir şansı olduğu konusunda uyarılan Harvey, kızının (Liane Balaban) düğününe katılmak üzere hafta sonunda Londra’ya gider ama Pazartesi sabahı önemli bir toplantıya katılmak üzere geri dönmeye, aksi takdirde sonuçlarına razı olacağına söz verir.

Harvey Londra’ya gelir ama kızının kendisini nikah masasına götürmesi için üvey babasını (James Brolin) seçtiğini öğrenir. Uğradığı hayal kırıklığını gizlemeye çalışan Harvey, havaalanına zamanında varmayı umarak nikah kıyılmadan önce düğünden ayrılır ama yine de uçağını kaçırır. Durumu açıklamak için patronunu arayınca, patronu o anda onu işten atar.

Bunun üzerine havaalanındaki barda içerek dertlerini bastırmaya çalışan Harvey, Milli İstatistik Kurumu’nun 40 yaşlarındaki, duyarlı bir çalışanı olan Kate’le (Emma Thompson) muhabbete koyulur. Hayatı işle, utandırıcı tesadüfi flörtlerle ve her gün sayısız kez telefonla arayan annesiyle sınırlı olan Kate, karşılaştığı kadının zekası ve sevecenliği karşısında yeni bir güç bulan Harvey’den etkilenir.

Bu ikili birbirlerinin hayatlarını beklenmedik bir şekilde değiştirdikçe, aralarındaki güçlenen bağ ikisinin hayatına da yeni bir soluk ve heves katar.

FİLMİN KÜNYESİ
Orijinal adı: Last Chance Harvey
Türkçe adı: Aşka son şans
Süre: 92 dakika
Yapımcı: Tim Perell, Nicola Usborne
Yönetmen: Joel Hopkins
Senaryo: Joel Hopkins
Oyuncular: Emma Thompson, Dustin Hoffman, Eileen Atkins, James Brolin, Liane Balaban, Kathy Baker


Sanatsal Haber  17.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.