Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘PARIS’TE TÜRK KAHVEHANESİ’ ETKİNLİKLERİ

Geleneksel ve modern Türk sanatı ve kültürünün tanıtılacağı etkinlikler, 8 Ağustos'a kadar sürecek.

Fransa'da devam eden "Türkiye Mevsimi" çerçevesinde, başkent Paris'in ünlü "Jardin des Tuileries" bahçesinde düzenlenen "Le Cafe Turc" (Türk Kahvehanesi) etkinlikleri başladı.

Geleneksel ve modern Türk sanatı ve kültürünün tanıtılacağı etkinlikler, 8 Ağustos'a kadar sürecek.

Etkinliklerin ilk gününde, Kudsi Ergüner'in 20 müzisyenle kurduğu "Bohemes de Thrace" grubu, Doğu ve Balkan havaları ile izleyicileri coşturdu.

Ergüner'in grubundan sonra, müzik çalışmalarını Paris'te sürdüren "Aksak Anatolia" grubu sahne aldı.

Doğan Ertener'in solistliğini yaptığı grup, Türkiye'nin farklı yörelerinden seslendirdiği türkülerle, izleyenlere müzik ziyafeti çekti.

Mimar Han Tümertekin'in tasarımını yaptığı, eski İstanbul kahvehanelerinden esinlenerek bahçeye inşa edilen ahşap yapı, etkinliklere yaklaşık üç hafta boyunca ev sahipliği yapacak.

Etkinlikler çerçevesinde konserler ve sergilerin dışında ebru, kaligrafi ve tezhip sanatıyla ilgili kurslar, gölge oyunu, Karagöz-Hacivat ve kukla gösterileri ve Türk mutfağı hakkında konferanslar düzenlenecek.

Okay Temiz, Kudsi Ergüner, Selim Sesler, Nezih Üzel, Birol Topaloğlu, Önder Focan ve Aksak Anatolia grubunun konserlerinin yanı sıra dansöz Nesrin Topkapı Parislilere oryantal dans kursları verecek. Semazenlerden etkilenerek yaptığı dans gösterileriyle tanınan Ziya Azazi de etkinlerin atölye bölümünde bahçede kurslar verecek sanatçılar arasında bulunuyor.

Paris'te "Anadolu Ateşi" dans grubu ve "Mercan Dede" konseriyle bu ay başında başlayan "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri kapsamında Fransa'da 9 ay süreyle 70'i aşkın kentte 400'ün üzerinde sanatsal ve kültürel faaliyetle Türkiye'ye tanıtılacak.

Paris'in Louvre Müzesinde "Osmanlı Kaftanları" ve Grand Palais'de "Çağlar Boyu İstanbul" konulu sergiler, önemli etkinlikler arasında yer alacak.

"Türkiye Mevsimi", Fransız toplumuna çağdaş Türkiye'nin dinamikleri, yaratıcı farklılıkları, kültürü ve mirasının daha iyi tanıtılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Etkinliklerle, iki ülke arasındaki ilişkilerin yoğunluğunun ve tarihi boyutunun öneminin bir kez daha gösterilmesi amaçlanıyor.


Sanatsal Haber  20.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.