Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BOĞAZ’DA DEEP PURPLE FIRTINASI ESTİ

BKM’nin 2009 Yaz konserleri müzik dünyasının dev bir efsanesi ile devam etti. 21. Yüzyılın mihenk taşı gruplarından biri Deep Purple, BKM – Radyo Eksen organizasyonu ile Turkcell Kuruçeşme Arena’daydı.

Kariyerlerinde 40. Yılı geride bırakan grup, İstanbul konserlerine 1972 yılında söyledikleri HIGYWAY ile başladı, Things, Wrong Man Strange, Rapture, Fire Ball ile devam etti. Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover , Don Airey ve Ian Paice geçen 40 yıla damgalarını vuran şarkıları Contact Lost, Screamin, Weell Dressed, Wiring Neck, Battle, Keys, Perfect, Space‘i Turkcell Kuruçeşme Arena’yı dolduran 10 bimi aşkın seyirci ile birlikte seslendirdi. Hard rock efsanesi grup konserin finalini Smoke On The Water ile yaptı.

Ancak elbette, bu müzik efsanesini seyirci öyle hemen bırakmadı. Boğaz’ın sularına iki kez daha bis yaparak şarkılarını bıraktılar. İlk bis şarkıları 1968 yılında Londra’da kaydettikleri HUSH oldu. Seyircinin alkışları dinmeyince grup sahneye tekrar gledi ve yine Londra’da 1970 yılında kaydettikleri Black Nighgt ile gecenin finalini gerçekleştirdi.

100 milyonu geçen albüm satışları ile Guinness Rekorlar Kitabı’ na giren ekip, turnelerine devam etmek için Salı sabahı özel jetleri ile İstanbul’dan ayrılıyor.


Sanatsal Haber  21.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.