Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘BALE PABUÇLARI’ YOLLARA DÜŞECEK

Yaz turnelerini tüm hızıyla sürdüren Ankara Devlet Opera ve Balesi, Split Yaz Festivali ile İshak Paşa Sarayı'nda sahne alacak.

"Bale pabuçları" iki ayrı yaz turnesiyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) bale topluluğu, Hırvatistan'da düzenlenecek Split Yaz Festivali ile Ağrı Dağı Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri kapsamında İshak Paşa Sarayı'da sahne alacak.

Türkiye'yi Temsil Eden Tek Grup
Ankara Devlet Opera ve Balesi, Hırvatistan'ın Split şehrinde bu yıl 55. kez düzenlenen Split Yaz Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek.

Avrupa'da çok önemli festival organizasyonları arasında kabul edilen festivalde Türkiye'nin yanı sıra dünyanın bir çok ülkesinden tiyatro, sahne sanatları ve dans alanında ünlü gruplar yer alacak.

Festival kapsamında, ADOB bale topluluğu, "This is Your Life" ve "Backstage" isimli eserlerle 2 ve 3 Ağustos'ta açık hava sahnesinde seyirciyle buluşacak.

Her iki koreografi de Koreli sanatçı Youung Soon Hue Simon'ın imzasını taşıyor.

Eserin bölümlerinden "This is Your Life" adlı koreografi, Astor Piazzolla ve Gade'in müziği eşliğinde sahneye gelecek.

Kostümleri Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Fuat Gök tarafından hazırlanan eser, sahne üzerinde orkestra eşliğinde izleyiciyle buluşacak.

Young Soon Hue Simon tarafından hazırlanan "Sahne Arkası/Backstage" isimli koreografide ise bir eserin sahneye gelirken geçtiği aşamalar ilginç bir biçimde özetleniyor.

Türkiye'yi temsil eden tek grup olarak festivale davet edilen topluluk, 28 kişilik sanatçı ekibi ile izleyici karşısına çıkacak.

İshak Paşa Sarayı'nda Bale Rüzgarı
ADOB bale topluluğu, Ağrı'nın Doğu Beyazıt ilçesinde düzenlenen "Ağrı Dağı Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri" etkinlikleri çerçevesinde de 7 Ağustos'ta sahne alacak.

Carl Orff'un ünlü eseri "Carmina Burana" eşliğinde Mauricio Wainrot tarafından hazırlanan koreografiyi sunacak olan topluluk, tarihi İshak Paşa Sarayı'nın avlusunda bale rüzgarı estirecek.

İlk kez sergilenecek olan bale gösterisi, tarihi sarayın dışına kurulacak barkovizyon aracılığıyla da izleyiciyle buluşturulacak.

Topluluğun Doğu Anadolu çıkartmasında, 41 kişilik sanatçı kadrosu ve 12 kişilik teknik ekip yer alacak.


Sanatsal Haber  24.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.