Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘BÜYÜK OYUN’ MONTREAL FİLM FESTİVALİNDE

İlk uzun metrajlı filmi Zincirbozan ile tartışmalar yaratan Atıl İnaç, ikinci uzun metraj filmi ''Büyük Oyun''la dünyanın en önemli ve prestijli festivallerinden biri olan Montreal Film Festivali’ne katılıyor.

Filmin Dünya Prömiyeri bu yıl 33.si düzenlenecek olan festivalin Dünya Sineması’na Bakış “Focus on World” bölümünde yapılacak. 27 Ağustos - 06 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin Dünya Sineması’na Bakış bölümü, dünyanın dört bir yanından filmleri bir araya getirerek kültürel çeşitlilik ve ülkeler arası diyalog sağlamayı amaçlıyor.

Yapımcılığını Ayfer Özgürel ve Avni Özgürel’in gerçekleştirdiği ''Büyük Oyun'' isimli sinema filminin çekimleri Kasım ayının başında Irak’ta başladı.

Ailesini Irak’ta Amerikan baskınında kaybetmiş Cennet adlı Türkmen bir kızın Türkiye'ye kaçmak için Türkiye - Irak sınır dağlarında yaşadıkları ve savruluşunun hikayesi Avni Özgürel Ve Atıl İnaç tarafından yazıldı. Proje Kültür Bakanlığı Yapım Desteği Fonu’nun katkıları ile gerçekleştiriliyor.

Cennet’in Telafer’ den Türkiye’ye uzanan zorlu yolculuğunun Irak bölümü Erbil ve Musul yakınlarında çekildi. Irak çekimlerini tamamlayan ekip ardından çekimlere Urfa ve Adıyaman’da zorlu doğa şartlarıyla mücadele ederek devam etti. Aralık sonunda çekimleri tamamlanan yapımın çekimlerinin son iki durağı Malatya ve İstanbul oldu.

2009 yılı içerisinde gösterime girmesi plânlanan “Büyük Oyun” filminde oyuncu seçiminde Arapça ve diğer etnik dillerinin konuşulabilmesi kriteriyle yoğun deneme çekimleri gerçekleştirildi. Bu kriterlerin ardından seçilen ve ilk kez bir sinema filmi için kamera karşısına geçen Suzan Genç’in yanısıra, televizyon dizilerinden tanıdığımız oyuncular Serdal Genç ve Serkan Genç, 2008 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmış olan Selen Uçer, Avusturya’da oyunculuk kariyerine devam eden Haktan Pak, Antalya Devlet Tiyatrosu’nda çalışmalarına devam eden Kuzey Irak’lı Türkmen oyuncu Selim Bayraktar ve sinema dünyasının tecrübeli ismi Rana Cabbar’ı izleyeceğiz.


Sanatsal Haber  29.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.