Metr..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

5 YENİ FİLM SİNEMALARDA

Sinemaseverler "Metrodan Kaçış", "Franklyn", "Kontes" ve "Histeri" ile çizgi film "Küçük Deniz Kızı Ponyo" filmlerini izleyebilecek.

Metrodan Kaçış
Ünlü yönetmen Tony Scott'ın, John Godey'nin romanından beyazperdeye uyarladığı "Metrodan Kaçış", parlak oyuncu kadrosuyla dikkati çeken bir gerilim dram.

Denzel Washington, John Travolta, John Turturro, James Gondolfini ve Luis Guzman'ın oynadığı filmde, New York metrosunda hareket memuru olarak görev yapan Walter Garber'la, bir metro trenini kaçırarak yolcuları rehin alan, Ryder adlı suçlunun başını çektiği dört kişilik çete arasındaki amansız mücadele konu alınıyor.

Franklyn
Senarist yönetmen Gerald McMorrow'un ilk uzun metraj çalışması olan "Franklyn"de Ryan Philippe, Eva Green, Sam Riley ve Bernard Hill rol alıyor.

Günümüz Londra'sıyla, gelecekteki Meanwhile arasında geçen fantastik bir gerilim dram olan filmde, kendini kaybetmiş dört insanın kesişen hikayesi anlatılıyor.

Kontes
Julie Delpy'nin yazıp, yönetip, başrolünde de oynadığı "Kontes"in diğer rollerinde William Hurt, Daniel Brühl ve Anamaria Marinca var.

Filmde aşk, intikam ve gurur arasında kalan, bir efsaneye göre de, yaklaşık 650 kızı işkenceyle öldürüp, genç kalabilmek için onların kanıyla yıkanan, "Kanlı Kontes"olarak da bilinen Erzebeth Bathory'nin yükseliş ve düşüş öyküsü konu ediliyor.

Histeri
Senarist yönetmen Tom Shanklan'ın, Paul Andrew Williams'ın kitabına dayanarak sinemaya aktardığı "Histeri"nin başrollerini Eva Birthistle, Stephen Campbell Moore, Jeremy Sheffield ve Rachel Shelley paylaşıyor.

Filmde, sakin bir Noel tatili için bir araya gelen iki ailenin çocuklarının hastalanması ve ardından ailelerine karşı düşmanca tavırlar sergilemesiyle gelişen korku ve gerilim dolu olaylar ele alınıyor.

Küçük Deniz Kızı Ponyo
Animasyon ustası, ünlü yönetmen Hayao Miyazaki'nin, Hans Christian Andersen'in Küçük Deniz Kızı hikayesinden esinlenerek imza attığı son çalışması "Küçük Deniz Kızı Ponyo" küçüklerin yanında büyüklere de yönelik keyifli bir çizgi film.

Filmde babasının denizler altındaki krallığından kaçan ve insan olmak isteyen Japon süs balığı Ponyo'nun komik maceraları hikaye ediliyor.


Sanatsal Haber  31.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.