Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

LEONARD COHEN İLK DEFA İSTANBUL’DA

İstanbullu müzikseverlerin yıllardır dört gözle beklediği efsanevi müzisyen Leonard Cohen, 2009 Dünya Turnesi kapsamında, 5 ve 6 Ağustos’ta iki konser için ilk kez İstanbul’a geliyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve BKM işbirliğiyle gerçekleşecek konserler için geri sayım başladı.

İstanbul'da ilk defa sahne alacak efsane isim Leonard Cohen, 5 Ağustos Çarşamba ve 6 Ağustos Perşembe günleri saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde unutulmaz iki konsere imza atacak.

Leonard Cohen’in 26 Nisan’da Kanada’da başladığı 2009 Dünya Turnesi’nin Avrupa ayağı 1 Temmuz tarihinde Almanya’nın Köln şehrinde verdiği unutulmaz konserle başladı.

1 Temmuz – Köln (Almanya) : Köln’de 7500 kişilik konser salonunda verdiği konserinde Leonard Cohen, sahnedeki enerjisi ve performansı ile yıllara meydan okuduğunu bir kez daha kanıtladı.

4 Temmuz – Antwerp (Belçika) : Cohen, Antwerp konserini Belçika’nın tanınmış şarkıcı-şarkı yazarı ve televizyon programı sunucusu Yasmine’e adadı. 2009 yılının Haziran ayında intihar eden Yasmine, pek çok Leonard Cohen şarkısını Flamancaya çevirip yorumlayan bir isimdi.

Belçika’nın ardından Fransa’ya geçen Cohen, Nantes, Paris ve Toulouse şehirlerinde üç ayrı konser vererek Fransız hayranlarıyla buluştu.

7 Temmuz – Paris (Fransa) : Paris’te Bercy Konser Salonu’nda sahne alan Leonard Cohen konser sırasındaki alışılageldik konuşmasına yerel bir söz ekledi ve seyircileri geleneksel Fransız çocuk halk şarkısı À la claire fontaine’den alıntı yaparak “Il y a longtemps que je t’aime, jamais je ne t’oublierais” (seni uzun zaman önce sevdim ve hiç unutmayacağım) diyerek selamladı. Cohen konserin sonunda üç kez bis yaptı.

11 Temmuz – Weybridge (İngiltere) : Leonard Cohen, bu konserde uzun süredir beraber çalıştığı yakın arkadaşı ve aynı zamanda o gün doğum gününü kutlayan Suzanne Vega’nın ardından sahne aldı. Binlerce hayranının yağan yağmura ve fırtınaya rağmen sonuna kadar soluksuz izlediği Weybridge konseri turnenin en çok konuşulacak gecelerinden biri oldu.

Cohen’in turnesinde İngiltere’yi Norveç ve İrlanda konserleri izliyor.

19, 20, 22 ve 23 Temmuz – Dublin (İrlanda) : Leonard Cohen, Dublin’de O2 Salonu’nda tam dört gün konser veriyor. Cohen’in Dublin’de 20 Temmuz akşamki konserinde “So Long Marianne” parçasına yaptığı yorum turneye damgasını vurdu. Cohen, Dublin’deki konserlerinde Farfisa model bir klavye çalarak yeni bestesi “Amen”i de seslendirdi. Leonard Cohen Dünya Turnesi’nin ardından yeni albüm çalışmalarına hız kazandıracak.

Temmuz ayı boyunca ortalama iki gün arayla Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, Norveç, İrlanda ve Portekiz’de konserler veren Leonard Cohen 3 Ağustos’ta Venedik’te San Marco meydanında bir konser verecek. Venedik konserinin ardından ilk kez İstanbul’a gelecek Leonard Cohen, 5 ve 6 Ağustos’ta Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

Leonard Cohen, 2009 Dünya Turnesi kapsamında verdiği konserlerinde “Dance Me To The End Of Love”, “Ain’t No Cure for Love”, “Bird on a Wire”, “Chelsea Hotel #2”, “Suzanne”, “Hallelujah” “So Long, Marianne”, “I’m Your Man”, “First We Take Manhattan” gibi unutulmaz şarkılarına yer veriyor. Sanatçı ayrıca, konserlerinde pek fazla çalmamasıyla bilinen parçası “Famous Blue Raincoat“u da bu turne kapsamındaki şarkı listesine eklemiş…

Leonard Cohen’in İstanbul konserlerinde de klasikleşmiş şarkılarına hazır olun… İstanbul konserinin bir diğer sürpriz konuğu ise Cohen’in kızı Lorca olacak. İsmini Federico García Lorca’dan alan ve fotoğrafçılıkla uğraşan Lorca, İstanbul konserlerinde babasının fotoğraflarını çekecek.

Leonard Cohen’in 2009 Dünya Turnesi, İstanbul’un ardından İspanya, Fransa, Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Sırbistan, Romanya ve İspanya konserleriyle devam edecek ve 21 Eylül’de Barcelona konseriyle sona erecek. 74 yaşındaki Leonard Cohen turne kapsamında Avrupa’nın 16 ülkesinde 34 farklı şehirde 40 konser vererek bir rekora da imza atacak.

Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi
5 Ağustos Çarşamba, 21.00
6 Ağustos Perşembe, 21.00

BİLETLER

Leonard Cohen’in 5 Ağustos Çarşamba ve 6 Ağustos Perşembe günleri gerçekleşecek konserlerinin 16 Mayıs’ta satışa çıkan biletlerinde 175TL, 200TL ve 250TL’lik kategorilerde satış devam ediyor. Biletler BİLETIX Satış Noktaları, BİLETIX Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve Ana Gişe; IKSV binasında (İstiklal Cad. No:64 Luvr Apt. Beyoğlu) - (Pazar günleri hariç her gün 10.00 – 17.30 arası) satın alınabilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli.


Sanatsal Haber  3.08.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.