Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

2 YENİ FİLM VİZYONDA

Bu hafta G.I. Joe: Kobra'nın Yükselişi ve Terra'yı Kurtarmak adlı iki film vizyona giriyor.

G.I. Joe: Kobranın Yükselişi
Yönetmenliğini Stephen Sommers'ın yaptığı G.I.Joe: Kobranın Yükselişi'nin oyuncu kadrosunda; Channing Tatum, Sienna Miller, Dennis Quaid, Arnold Vosloo ve Adewale Akinnuoye-Agbaje yer alıyor.

Aksiyon-Macera türündeki filmde; G. I. Joe ekibi, Mısır çöllerinden, kutup buzullarının altındaki sulara varana kadar her yerde en gelişmiş casusluk ve askeri ekipmanları kullanarak, yozlaşmış silah satıcısı Destro ile gizemli Cobra örgütünün dünyayı kaosa sürüklemesine engel olmaya çalışıyor.

Terra'yı Kurtarmak
Yönetmenliğini Aristomenis Tsirbas'ın üstlendiği animasyon-bilim kurgu-macera türündeki Terra'yı Kurtarmak filminin senaryosu Evan Spiliotopoulos ve Aristomenis Tsirbas'a ait.

2007 yılı yapımı filmin konusuna gelince... Bulutların üzerindeki yerçekimsiz kentte uyum içerisinde yaşayan Terra gezegeninin sakinleri, savaşa tamamen yabancıdır. İç savaştan ve çevresel felaketten kaçan insanlar tarafından gezegenleri işgal edilince Terralılar, işgalcileri Tanrı gibi karşılar.

Sadece cesur ruhlu bir kız olan Mala mücadelesini sürdürmektedir. Babasının kaçırılmasından sonra işgalci uzay gemilerinden birinin düştüğünü görür ve pilotunu kurtarır. Kurtardığı dünyalı pilotun adı Jim Stanton’dur. Jim hayatını kurtarmasına karşılık Mala'ya babasını bulması için yardımcı olacağı sözünü verir.

İkisi birlikte insanların ana uzay gemisi Ark’a doğru tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar. Mala ile Jim yolculuk sırasında halklarının aslında birbirinden çok da farklı olmadığını öğrenir. Ancak dünyalıların ordusunun Terra’yı işgal etmesi ve gezegenlerini Terralılar için yaşanamaz hale getirmesi üzerine Mala ile Jim, iki ırkın birlikte var olmasının bir çaresini bulmak zorundadır...

Filmde Mala'ya Ceyda Düvenci sesiyle hayat veriyor, dünyalı pilot Jim Stanton'u ise Halit Ergenç seslendiriyor.


Sanatsal Haber  7.08.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.