Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘ALTINELLER’ TAKSİM GEZİ PARKI’NDA

Açılışı 12 Ağustos'ta yapılacak olan el sanatları festivali, unutulmakta olan el sanatlarımızı yeniden hatırlatacak...

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen geleneksel "Altıneller El Sanatları Festivali", 19 Ağustos'a kadar Taksim Gezi Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Festival alanında etkinliğe ilişkin olarak bilgi veren Koordinatör Yener Altuntaş, Beyoğlu Belediyesinin katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenecek festivalin açılışının 12 Ağustos'ta yapılacağını söyledi.

Amaçlarının, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının yaşatılması olduğunu ifade eden Altuntaş, "Festival sayesinde, unutulmakta olan el sanatlarımız yeniden hatırlanacak" dedi.

Altuntaş; dokuma, gümüş işleri, tezhip-hat-ebru, geleneksel giysili bebek, ayakkabı yapımı, ağaç işleri, semer yapımı, süs taşları, müzik aletleri yapımı, gölge oyunu tasvirleri, bıçak yapımı, yazmacılık, çömlek, çini, bakır, nazar boncuğu yapımı ve üfleme cam gibi yaklaşık 30 daldan örneklerin sunulacağı festivale 26 ilden 75 zanaatkarın katılacağını kaydetti.

Festivalin, zanaatkarların yurt dışı bağlantıları kurmalarına ve Türkiye'nin tanıtılmasına da katkı sağlayacağını vurgulayan Altuntaş, satışlardan elde edilecek gelirin tamamının zanaatkarlara ait olacağını sözlerine ekledi.


Sanatsal Haber  11.08.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.