Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BISSET: ATATÜRK'E VE YAPTIKLARINA HAYRANIM

Antalya Altın Portakal Festivali’nin konuğu olarak Antalya’ya gelen ve tarihi Kaleiçi semtini gezen Jacquelline Bisset, Atatürk’e ve yaptıklarına hayran olduğunu söyledi ve “O dünyanın en önemli liderlerinden biri” diye konuştu.
Dünya sinemasında adını divalar arasına yazdıran, 1960’lı yıllardan bu yana ünlü yönetmenlerin gözde oyuncusu olmayı sürdüren ve Türk sinemaseverlerce de yakından tanınan Jacquelline Bisset, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin konuğu olarak dört gündür Antalya’da bulunuyor. Festivali, gala ve özel gösterimi yapılan filmleri izleyerek, törenlere katılarak yakından takip eden Bisset, Antalya’nın en eski yerleşim alanlarından tarihi Kaleiçi semtini de ziyaret etti.
Yüzlerce yıllık tarihi evlerin ve konakların bulunduğu dar sokaklarda yürüyen, kilimciler, otantik hediyelik takı ve eşyaların satıldığı dükkanları gezen Bisset, ilk kez geldiği Antalya’nın çok güzel ve fantastik bir şehir olduğunu söyledi.

Daha önce defalarca Türkiye’ye geldiğini, İstanbul’un birçok yerini Boztepe ile birlikte gezdiğini dile getiren Bisset, Türkiye’nin sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklere hayran olduğunu kaydetti.

ATATÜRK VE YAPTIKLARINA HAYRANIM Türkiye hayranlığının yalnızca tarihle sınırlı kalmadığını, Atatürk’ü de yakından tanıdığını ve hakkında birçok kitap okuduğunu belirten Bisset, geçen yıllarda İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı ile Pera Palas’daki Atatürk’ün eşyalarının sergilendiği özel odaları gezdiğini, Anıtkabir’i de ziyaret ettiklerini anlattı.

Bisset, “Atatürk’e ve yaptıklarına hayranım. Giyimi, gözleri ve duruşuyla çok karizmatik bir erkek. Dünyanın en önemli liderlerden biri. Anıtkabir ve Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk’ün balmumu heykelini ve eşyalarını gördüğümüzde gözlerim doldu” diye konuştu.

Festivale katılmaktan da mutluluk duyduğunu ifade eden Bisset, festivalin kendisi gibi yabancı sanatçılara Antalya’yı tanıma ve tatil yapma imkanı sağladığını söyledi. Bisset, Türk insanının sempatikliğinin kendisini çok mutlu ettiğini vurguladı.


Sanatsal Haber  14.10.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.