Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘KARANLIĞIN SESİ’NDEN GELEN ROMAN

''Kapı kapı dolaşıp kozmetik ürünleri satan, gözü dönmüş bir adam. Bitmek bilmeyen alkol mesaisi. Darmadağınık, grotesk, çekilmesi zor bir hayat...'' Nick Cave’in yirmi yıllık bir aranın ardından yazdığı 'Bunny Munro’nun Ölümü' yayımlandı.

“Sonum geldi” diye geçirir içinden Bunny Munro, yakında ölecek kimselere özgü, ani bir farkındalıkla…”

Kapı kapı dolaşıp kozmetik ürünleri satan, gözü dönmüş bir adam. Bitmek bilmeyen alkol mesaisi. Darmadağınık, grotesk, çekilmesi zor bir hayat. Dışarıda şeytan boynuzları takmış halde cinayet işleyen ve merkeze giderek yaklaşan bir katil. Birbirini andıran ve her biri diğerinden beter otel odaları. Kadınlar ve anlık hazlar. Babasını bütün kalbiyle seven, 9 yaşında bir çocuk... Ve tutunmaya çalıştıkça savrulan, kayıp, kafası vajina hayalleriyle süslü bir adam: Bunny Munro.

Avustralyalı efsane müzisyen, yazar, senarist, aktör Nick Cave’in yirmi yıllık bir aranın ardından yazdığı 'Bunny Munro’nun Ölümü', şimdiden yeraltı edebiyatının unutulmaz klasikleri arasında sayılıyor.

''Post-Punk’ın efsanevi figürü Nick Cave, kafası güzel bir pazarlamacıya dair dehşetli bir fanteziyle yirmi yıllık bir aradan sonra karşımızda. Garaj grubu Grinderman ile verdiği muazzam konserlerle örtüşen, edebi bir eser Bunny Munro’nun Ölümü. Yoğun ve saldırgan… Cave, seyirciyi heyecanlandırmayı çok iyi biliyor.'' (Kirkus Review)

Müzik dışında edebiyat ve sinema alanlarında da üretmeye devam eden Cave, beyazperdede film müziklerini yapmanın yanısıra aktör ve senarist olarak da yer aldı. Genellikle yakın dostu Wim Wenders'in filmleriyle anılan Cave'in senaryosunu yazdığı 'Teklif/ The Proposition' ve hem aktör hem de kompozitör olarak yer aldığı 'Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı /The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford' hem yılın en iyi filmleri arasında yer aldı hem de birçok festivalden ödülle döndü.

''Franz Kafka, Benny Hill ve Cormac McCarthy, Brighton sahilinde bir araya gelselerdi Bunny Munro’yu yazarlardı herhalde. Nick Cave’in kendine özgü dehşetini ve insanlığını yansıtan, okunması gereken bir roman Bunny Munro.'' (Irvine Welsh)

Cave'in sesli roman olarak da kaydettiği 'Bunny Munro'nun Ölümü' Siren Yayınları'ndan çıktı.


NTVMSNBC  24.08.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.