Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ARA GÜLER’E ‘VERMEIL MADALYASI’

Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe, ''Fransa'da Türkiye Mevsimi'' etkinlikleri kapsamında fotoğraf sanatçısı Ara Güler'e 8 Eylülde ''Vermeil Madalyası'' takdim edecek. Aynı madalya, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'a da Ekim ayında sunulacak.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Fransa'nın Dışişleri, Kültür ve Turizm bakanlıklarının himayelerinde, İKSV ve CulturesFrance'ın işbirliğiyle gerçekleştirilen ''Fransa'da Türkiye Mevsimi'', 1 Temmuzdan bu yana Paris, Marsilya, Lille, Lyon, Strasbourg ve Bordeaux gibi şehirler başta olmak üzere Fransa'nın dört bir yanında devam ediyor.

''Fransa'da Türkiye Mevsimi'' kapsamında, dünyanın en prestijli fotoğraf kurumlarından biri olan Maison Europeenne de la Photographie, fotoğraf sanatçısı Ara Güler onuruna kapsamlı bir retrospektif sergi düzenleyecek.

Ara Güler'in 9 Eylül Çarşamba günü açılacak ''1950'li ve 1960'lı yıllarda İstanbul Fotoğrafları/Photographies d'Istanbul des annees 1950/1960'' başlıklı retrospektif sergisi, 11 Ekime kadar gezilebilecek.

Serginin 8 Eylül Salı akşamı düzenlenecek açılış töreninde, Ara Güler için özel olarak hazırlanan katalogun tanıtımının ardından sanatçıya Paris Belediye Başkanı Delanoe ''Vermeil Madalyası''nı takdim edecek.

ETKİNLİKLER
''Fransa'da Türkiye Mevsimi'', Eylül ayı boyunca Fransa'nın çeşitli şehirlerinde gerçekleşecek etkinliklerle sürecek.

İslam Kültürleri Enstitüsü'nde 10-19 Eylül tarihleri arasında özel ramazan programı düzenlenecek. Etkinlik, Baba Zula'nın konseri ve Semaver Kumpanya'nın gösterisiyle başlayacak. Ramazan programı, 19 Eylülde Chatelet Tiyatrosu'nda, aralarında Sezen Aksu, İlhan Erşahin ve Arto Tunçboyacıyan'ın da yer aldığı birçok sanatçının sahne alacağı özel bir konserle sona erecek.

ORHAN PAMUK'A DA VERİLECEK
Ekim ayında da Paris'in ünlü Odeon Tiyatrosu'nda düzenlenecek edebiyat buluşmasının onur konuğu olan Orhan Pamuk'a ''Vermeil Madalyası'' verilecek.

Paris'in ünlü sergi mekanı Grand Palais'de ise ''Fransa'da Türkiye Mevsimi'' sergiler direktörü, Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer koordinasyonunda düzenlenecek ''Bizans'tan İstanbul'a: İki Kıtanın Limanı'' başlıklı bir sergi açılacak. Her iki ülkenin cumhurbaşkanlarının katılımıyla 8 Ekim tarihinde açılacak sergi, İstanbul'un tarih öncesi çağlardan günümüze uzanan tarih ve kültürünü ele alacak.

Türkiye'nin kültür-sanat alanındaki enerjisini, yaratıcılığını ve çeşitliliğini Fransız toplumuna tanıtmayı hedefleyen etkinlikler, 31 Mart 2010'a kadar devam edecek.


AA  4.09.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.