Dünyanın en pre..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

2 TÜRK FİLMİ TORONTO YOLCUSU

"Oscar habercisi" olarak da kabul edilen Toronto Uluslararası Film Festivali 2 Türk yönetmenin filmini de programına aldı

Dünyanın en prestijli film festivalleri arasında sayılan Toronto Uluslararası Film Festivali bugün (10.09.2009) başlıyor.

Festivalde Türkiye'den 2 yönetmenin filmleri de izleyici ile buluşacak.

Aslı Özge'nin yönettiği Köprüdekiler (Men on the Bridge) ve İsmail Necmi'nin ilk uzun metrajlı filmi "Should I Really Do It?/ Bunu Gerçekten Yapmalı mıyım?" Toronto Uluslararası Film Festivali'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yarışmalı bölüm içermeyen ve Cannes, Berlin ve Venedik'le beraber dünyadaki en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen Toronto Uluslararası Film Festivali, aynı zamanda Kuzey Amerika'nın bir numaralı dünya "prömiyer festivali" olma özelliğine sahip.

Toronto Film Festivali, Ray ve Slumdog Millionaire gibi birçok Oscar ödüllü filmin ilk gösterimlerinin yapıldığı festival olması nedeniyle "Oscar habercisi" olarak da kabul ediliyor.

Film profesyonellerinin, yapımcıların ve dünya medyasının 10 gün merakla takip ettiği dünya genelindeki en saygın film festivallerinden biri olan Toronto Uluslararası Film Festivali, bu sene 10-19 Eylül tarihlerinde 34'üncü kez yapılacak.

Jon Amiel'in "Creation" filmiyle açılacak olan festivalde, Colin Farrell'ın başrolünde olduğu Neil Jordan imzalı "Ondine", Steven Soderbergh'in Matt Damon'lı komedisi "The Informant!", Scott Hicks'in, Clive Owen'nın yer aldığı "The Boys Are Back" filmi gibi birçok filmin ilk dünya gösterimleri de yapılacak.


Sanatsal Haber  10.09.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.