Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FATİH AKIN VENEDİK’TEN ÖDÜLLE AYRILDI

Uluslararası Venedik Film Festivali'nde ödül sahipleri belli oldu. Altın Aslan'ı 'Lübnan' adlı filmiyle İsrailli yönetmen Samuel Maoz alırken, Fatih Akın da 'Soul Kitchen'la Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

66. Uluslararası Venedik Film Festivali'nde, Fatih Akın'ın 'Soul Kitchen' filmi Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. Komedi tarzı filmde, bir restoran sahibinin başından geçenler konu ediliyor.

Festivalin en büyük ödülü olan 'Altın Aslan', İsrailli yönetmen Samuel Maoz'un 'Lübnan' filmine gitti. Filmde, 1982 Lübnan savaşından şiddet sahneleri, bir İsrail tankından kapalı yer korkukusunu yenmeye çalışan askerin gözünden aktarılıyor.

Savaşta genç bir asker olan Maoz ödülü, savaştan canlı dönenlere ve seslerini duyurabilenlere adadığını söyledi.

Festivalin 'Gümüş Aslan' ödülünü ise İranlı yönetmen Şirin Neşat 'Erkeksiz Kadınlar' filmiyle kazandı. Ödülünü almaya İran'daki reformcuların simgesi yeşil renkteki bir bilezikle çıkan neşat, hükümetten insanların sahip olması gereken hakları vermesini istedi.

İngiliz aktör Colin Firth, 'A Single Man' filmindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanırken, Rus aktrist Ksenya Rappoport, 'La Doppia Ora' filmindeki performansıyla en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Ünlü aktör, yönetmen ve aynı zamanda senaryo yazarı Sylvester Stallone'ye de Jaeger Lecoultre ödülü verildi. Ödül, çağdaş sinemayı etkileyen isimlere veriliyor.


Sanatsal Haber  13.09.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.