Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRK SÜSLEME SANATI YARIŞMASI

361 sanatçının birer eserle katıldığı yarışmada, 116 yapıt sergilenmeye değer bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen 15. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması'nın sonuçları belli oldu.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı, bugün (15.09.2009) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde yapılacak.

Toplamda 361 sanatçının birer eserle katıldığı yarışmada 116 yapıt sergilenecek. Buna göre, "Hüsn-i Hat", "Tezhip", "Minyatür", "Çini Deseni" ve "Ebru" alanlarında yapılan yarışmada, "Hüsn-i Hat Yarışması"na teslim edilen toplam 32 eserden 17'si sergilenmeye değer bulundu. Bu alanda Seyit Ahmet Depeler "Dua", Abdurrahman Depeler "Tekke Levha" ve Mustafa Parıldar "Ah Mine-1 Aşk ve Halatihi" adlı çalışmalarıyla başarı ödülü aldı.

"Tezhip Yarışması"nda da teslim edilen toplam 110 eserden ise 43'ü sergilenmeye değer görüldü. Bu alanda Yeşim Çubukçuoğlu "Serlevha", Hatice Ünal "Sevgi ve Barış" ve Fatma Esra Yeniyurt "İcazet Hilyesi" çalışmalarıyla başarı ödülünün sahibi oldu.

"Ebru Yarışması"nda ise 129 eserden, 48'i sergilenecek. Bunların içinden Tuba Balcıoğlu "Gala Çiçeği", Firdevs Çalkanoğlu "Lilyum Çiçeği", Naciye Detseli "Koltuk Papatya Ebrusu", Gülden Gürdamar "Ebru", Mustafa Karaçocuk "Nazar", Ömer Sabuncu "Tavusi" çalışmasıyla başarı ödülünü kazandı.

Bunun yanında, "Minyatür Yarışması"nda 60 eserden 4'ünün, "Çini Deseni Yarışması"nda ise 30 eserden, 4'ünün sergilenmesi kararlaştırılırken, bu alanlarda başarı ödülü alan sanatçı bulunamadı.


AA  15.09.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.