Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘ALTIN PORTAKAL’ İÇİN GERİ SAYIM

10 Ekim'de başlayacak olan festivalde Altın Portakal için 16 film yarışacak.

7. sanata gönül verenlerin festivaline bir aydan az bir süre kaldı.

Bu yıl 46. kez gerçekleştirilecek olan "Antalya Altın Portakal Film Festivali", 10 Ekim'de başlıyor. Bu yılki festivalde, 16 film yarışacak.

Altın Portakal Film Festivali jürisi ve yarışmaya katılacak filmler, İstanbul'da düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Bu yıl uzun metrajda 16, kısa metrajda 26 ve belgesel dalında 25 film yarışacak. Uzun metrajda "En İyi Film", 300 bin lira para ödülünün de sahibi olacak.

Sayar: "Festivalin Uluslararası Niteliğini Güçlendireceğiz"
Tanıtım toplantısında konuşan AKSAV Genel Sanat Yönetmeni Vecdi Sayar, "50. yıla vardığımızda Türk Sineması'nın bir panoromasının ortaya çıkartmak için yola çıktık. Antalya son 5 yılda özellikle uluslararası bir nitelik kazandı. Biz bu çizgiyi daha da ileri taşıyacağız" dedi.

Bu yılki festivalin temaları ise "Sinema ve Müzik" ve "Film Şeritleri ile 1960'lara Yolculuk" olacak.

Mahallelere yayılacak festivalde sinemaseverleri açık havada sinema şöleni bekliyor. Ücretsiz gösterimlerle filmleri izleyebilecek olan sinemaseverler, kendi filmlerini çekme şansını da yakalayacak. Oyuncular tabi ki mahalleli olacak.

Bu konuda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Kendi mahallelerinin çekimini yapacaklar, onları yarıştıracağız. Jüri kendilerinden oluşacak, kendi kendilerine oynayacaklar, seçecekler ve sonunda kendi mahalleleri birinci olursa, onu anıtsal biçimde Antalya'da yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.

Sinema yazarı Murat Erşahin ise festivalle ilgili olarak, "Filmlerin konuşulacağı, filmin tarıtışalacağı, sinemayla iç içe bir festival olacağını düşünüyorum. Antalyalı insanların filmleri seyretmesini ve film hakkında bize soru sormasını çok istiyorum" şeklinde konuştu.

Oyuncu Selda Alkor da "Türk Sineması'na getirisi asla inkar edilemez. Bana göre Antalya Film Festivali, Türkiye'nin Oskar Ödülleri anlamındadır" dedi.

46. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 17 Ekim gecesi düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.


AA  16.09.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.