Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BU SERGİLERİ GEÇ OLMADAN ZİYARET EDİN!

Bu sanatçıları bir daha görme imkanınız olmayabilir... İşte yeni sezonun en çok ses getiren kaçırılmayacak sergileri...

11. İstanbul Bienali ile birlikte galeri ve müzeler de yeni sezonda çok sayıda önemli sanatçıyı sanatseverlerle buluşturdu.

Çok sık karşılaşma imkanı bulunmayan bu önemli sanatçıların sergilerinin kimisi bahara kadar sürecek olsa da birçoğu yakın bir zaman sonra sona erecek.

İşte yeni sezonda açılan ve bir an önce görülmesi gereken sergilerden bazıları:

YÜKSEL ARSLAN
20. yüzyılın yetiştirdiği, en önemli sanatçılarından Yüksel Arslan'ın ilk retrospektif sergisi santralistanbul'da ziyarete açıldı.

Yüksel Arslan'ın, dünyadaki ve Türkiye'deki koleksiyonlardan derlenen beş yüzün üstünde resmiyle, bu resimlere eşlik eden ve onun düşünce, hayâl, resim dünyasını biçimlendiren unsurları açıklayan yardımcı metin, fotoğraf ve kayıtlarla, Garanti Bankası'nın ana sponsorluğunda, Levent Yılmaz'ın küratörlüğünde hazırlanan sergi, 21 Mart 2010 tarihine kadar santralistanbul'da olacak.

1961'den beri Paris'te yaşayan sanatçının sanatını ve düşünce dünyasını, sanatçının etkilendiği kaynakların izini sürerek izleyiciye göstermeyi amaçlayan sergi, sanatçının 1950'li yıllardan bu güne Arture öncesi ve Arture sonrasına ait eserlerini kapsıyor.

SARKİS
Çağdaş sanat sahnesinin önemli isimlerinden Sarkis'in 50 yıllık sanat yaşamının tüm evrelerine ışık tutan 'Site' sergisi, İstanbul Modern Sanat Müzesinde sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi, sanatçının 1960’ların başında gerçekleştirdiği kâğıt üzerine guvaş çalışmalarından başlayarak, 1970’li yılların katran malzemeli karanlık enstalasyonlarına, 1980’li yılların kurum eleştirisi taşıyan düzenlemelerine, 1990’ların neon çalışmalarına ve nihayetinde farklı kültürleri bir araya getiren disiplinlerarası işlerine dek görsel ve işitsel bir zenginlik içeriyor.

Sergide, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, MUMOK - Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Viyana, Centre Georges Pompidou Paris, Ecole Supérieure des Arts Décoratifs de Strasbourg, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Müzesi, Hessisches Landesmuseum Darmstadt gibi sanat kurumlarından/müzelerden ve sanatçının atölyesinden gelen çalışmalar yer alıyor.

Sergide sanatçının kariyerinde etkisi olan filmlerden oluşturulan bir seçki de gösterilecek.

JOSEPH BEUYS
Alman çağdaş sanatının efsanevi öncüsü Joseph Beuys ile öğrencilerinin eserlerinden oluşan ''Joseph Beuys ve Öğrencileri/Deutsche Bank Koleksiyonu'ndan Seçmeler'' adlı sergi, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Küratörlüğünü Deutsche Bank Sanat Direktörü Friedhelm Hütte ile sanat eleştirmeni Ahu Antmen’in yaptığı sergi, çağdaş sanatın efsanevi öncüsü Joseph Beuys’un kağıt üzerinde gerçekleştirdiği çalışmalarla; önde gelen öğrencilerinden Peter Angermann, Lothar Baumgarten, Walter Dahn, Felix Droese, Imi Giese, Jörg Immendorff, Anselm Kiefer, Imi Knoebel, Inge Mahn, Ulrich Meister, Meuser, Blinky Palermo, Katharina Sieverding ve Norbert Tadeusz’un desen, fotoğraf ve baskılarını ilk kez bir araya getiriyor.

MICHAEL CRAIG-MARTIN
Galerist, dünyaca ünlü sanatçı Michael Craig-Martin’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının son dönem çalışmalarını içeren ‘İstanbul İstanbul’ sergisi 10 Ekim'e kadar Galerist’te gezilebilir.

Sergide, Michael Craig-Martin’in 2009 tarihli alüminyum üzeri akrilik resimlerine ve sergiyle aynı ismi taşıyan dev duvar resmine yer veriliyor.

Craig-Martin, günlük nesneler, imgeler ve malzemeler aracılığıyla eserlerinde görsel dilin doğasını ve potansiyelini araştırıyor. Şemsiye, ayakkabı, iskemle, içecek kutusu, bıçak, çekmece gibi sıradan ve günlük hayatımıza ait nesneleri resmetmeyi seçen sanatçı; aynı zamanda ölüm, cennet, arzu gibi doğrudan bir nesneyle tasvir edilemeyen soyut kavramları, fikirleri ve hisleri resimlerinde kelimelerle betimleyerek yer veriyor. Sergide Cash, Paradise ve Real gibi birçok çalışması da ilk kez sanatseverler ile buluşuyor.

Galerist’in iki duvarını kaplayan ‘İstanbul İstanbul’ adlı duvar resmini sergi için özel olarak tasarlayan Craig-Martin, “İstanbul’a yaptığım ilk seyahat sonrasında Galerist’teki sergimin adının ‘İstanbul İstanbul’ olmasına karar verdim. ‘New York New York’ ikilemesindeki gibi yine şehrin verdiği gürültülü ivedilik hissini ve tahammülsüzlüğünü vurgular şekilde. Öte yandan İstanbul İstanbul şehrin şiirsel yönlerini, gizemini, karmaşasını ve şehvetini büyülü bir edayla çağırmak gibi geliyor. Bu duvar çalışması ile de bu özellikleri yansıtmaya çalıştım” dedi.

DARBE
Hükümet, askeri kuvvetler, yasaklar ve aşırı uçların çatışması görsel kültüre nasıl yansıyor? Sadece Türkiye’de değil, “darbe yemiş” pek çok ülkede bu kodlar nasıl görünür oluyor?

Halil Altındere, Bengü Karaduman, Köken Ergun ve Servet Koçyiğit’in 'Darbe'yle ilgili eserleri 10 Eylül'de kapılarını Outlet'te açtı. 'Darbe' sergisini 17 Ekim'e kadar ziyaret edebilirsiniz.

OLGA CHERNYSHEVA
Kâzım Taşkent Sanat Galerisi’nde René Block küratörlüğünde süregelen güncel sanat sergileri dizisi “İstiklâl Serüveni”nin dokuzuncusu Rus sanatçı Olga Chernysheva’ya ayrıldı. Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi’ndeki sergi, 11 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide; “Güvenlik Görevlileri (2009)” ve “Kaktüs Satıcısı (2009)” adlı fotoğraf serileri ile “Şenlikli Rüya (2005)”, “Tren (2003)”, Marmot (1999)”, “Marş(2005)” ve “L’Intermittence du Coeur(2009)” videoları görülebilecek.

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOLCULUK
Şair Nazım Hikmet'in şiir kitabı Dönüşü Olmayan Yolculuk'dan etkilenmiş olan bu projede, Almanya, Büyük Britanya ve Türkiye'den sanatçılar son elli yılki bu göçün çevresindeki temaları ortaya çıkarmakta.

'Geriye Dönüşü Olmayan Yolculuk', üç kentte, İstanbul, Londra ve Berlin'de meydana gelen meydana gelen bir proje. Her kentin farklı kimliği, farklı tarihleri ve göç fenomeniyle ilişkilerini temel alan projenin her biri farklı bir kentte çalışan üç küratörü bulunmakta

'Geriye Dönüşü Olmayan Yolculuk' 31 Ekim'e kadar ziyaret edilebilir.

'WHERE IS MY PRIVACY'
Casa Dell'Arte'nin yerli ve yabancı 24 sanatçının işlerinden oluşan 'Where İs My Privacy' adlı sergisi 3 Ekim'e kadar açık.


Sanatsal Haber  30.09.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.