Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘SHAKESPEARE PARA İÇİN YAZDI’ KİTAPÇILARDA

Yazdıkları tüm dünyada ilgiyle karşılanan Nick Hornby'nin yeni kitabı 'Shakespeare Para İçin Yazdı' kitapçılarda.

Fanatik Arsenal taraftarı, müzik ve edebiyat tutkunu Nick Hornby, her ay satın alınan ve okunan kitaplarını listelerken, edebiyat eleştirmenliğini de bilinen kalıplardan çıkarıp farklı bir bakış kazandırıyor. İnce esprilerle yoğrulmuş bu metinlerde bilimle futbol, ebeveyn psikolojisiyle müzik, sinemayla politika kitaplar aracılığıyla iç içe geçip okura farklı bir şekilde ulaşıyor.

Geleneklsel edebiyat eleştirisinin kalıplaşmış değerleriyle dalga geçmekten ve herşeyi gereğinden fazla ciddiye alanlara sataşmaktan geri durmayan Hornby'nin, köşe yazılardan oluşan bu derleme, dünya edebiyatından seçkin örnekler ve yazarları hakkındaki fikirleri zenginleştirirken, Türkçeye kazandırılmış olanlarını edinme isteği ve ihtiyacı da doğuruyor.

''Son derece saygın edebi şahsiyet geçenlerde, evlilikle ilgili görüşlerini açıklama gayesi içinde, Irwin Shaw'ın şu tespitinden alıntı yaptı: 'dünyanın bütün makineleri sadakatle çalışmaz.' bu fikir, ilk duyduğunuzda kulağa oldukça iyi gelse de, aynı zamanda iddialı ve uygulanabilir olsa da, üzerinde daha etraflıca düşünüldüğünde çöküyor. Bir şeyleri, dünyanın büyük makinelerini çalıştırabilme becerileriyle değerlendireceksek eğer, o zaman, müzik, yardım, hoşgörü ve pastırma aromalı patates cipsi, yani bizim burada, Beliver'da değer verdiğimiz dört şey için, işe yaramaz demek bile az, berbat şeyler.'' (Kitaptan)

Kitaptaki bazı başlıklar şöyle: “Eserini okuduğunuz yazar hakkında gereğinden fazla şey bilmek”; “Dünya Kupası’nın küresel önemi ve buna eşlik eden Amerikan ilgisizliği”; “Kötü kitaplar hakkında ciddi konuşmalar yapmak”; “Orwell'ın Dickens'tan daha üstün oluşu”; “Margaret Thatcher'in itici aşırı milliyetçiliği”; “Kendini aşağılamanın karmaşıklığı ve tehlikesi”; “Karıncalar evlerinin yollarını nasıl bulur”; “İyi şarap ve Sartre”....

Sel Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın çevirisini Didar Zeynep Batumlu yaptı. 'Shakespeare Para İçin Yazdı', ünlü Amerikalı eleştirmen Sarah Wowell'in önsözüyle tüm kitapçılarda!


Sanatsal Haber  30.09.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.