Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘BEYOĞLU SAHAF FESTİVALİ’ TAKSİMDE AÇILDI

'Beyoğlu Sahaf Festivali', kitap severleri sahaflarla buluşturdu. Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı'nda kapılarını açan festivale İstanbul genelindeki 65 sahaf katılıyor.

Günümüzde sıklıkla "kitabevi" olarak duymaya alıştığımız "sahaf" kelimesini kimi zaman "sarraf" olarak algılayanlar da olabiliyor. Sahaf, kitap alıp satan kişi anlamına geliyor. Ancak günümüzde sahaf "uzmanlaşmış kitapçı" anlamına geliyor. Bu konuda "Altının değerini sarraf, kitabın değerini ise sahaflar anlarmış" derler. Yani her kitap alıp satan kişiye "sahaf" denmiyor.

Kitapseverler için kapılarını bir kez daha açan "Beyoğlu Sahaf Festivali"nde, 16. yüzyıldan 21. yüzyıla kadar uzanan çok sayıda belge, dergi ve kitap, bugüne tanıklık ediyor.

Festivali gezen ve standlardan alışveriş yapan kitap dostları arasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da vardı.

Günay, "Özellikle bizim kuşağımız açısından kitap vazgeçilmez bir şey. En azından bunu gelenek olarak ileri taşımak gerekiyor" dedi.

Taksim Gezi Parkı'nda dev çınarların altında yer alan Sahaflar, 11 Ekim akşamına kadar tüm kitap sevdalılarını bekliyor.


Sanatsal Haber  1.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.