Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRKİYE 40 YAYINCIYLA FRANKFURT KİTAP FUARINDA

Türkiye, 14-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 61. Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarında 40 yayıncıyla temsil edilecek. Bu yıl 8 telif hakları ajansının da katılacağı fuarda Türk yazarlar da konuşmacı olarak yer alacak.

Türkiye Yayıncılar Birliğinden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Türkiye'nin onur konuğu olduğu fuar için, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda Türkiye Yayıncılar Birliği, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Türkiye Yazarlar Birliği temsilcilerinin yer aldığı Ulusal Organizasyon Komitesi kurularak 2009 yılı çalışmaları yürütüldü.

Türkiye ulusal standı bu yıl 400 metrekarelik alanda kurulurken ulusal stantta 34, çocuk kitapları yayıncıları bölümünde de 6 olmak üzere toplam 40 yayıncı fuarda yer alacak.

Bu yıl, 8 telif hakları ajansının da fuara katılımı sağlanırken telif ajansları özellikle Türk yazarlarına, yayıncılarına ve çevirmenlerine yeni dış bağlantılar kuracak ve dışa açılmanın en büyük ayağını oluşturan TEDA Projesine büyük katkı sağlayacak.

Ulusal Organizasyon Komitesi tarafından hazırlanan program çerçevesinde her gün fuar alanında, paneller, okuma etkinlikleri ile kültürel ve sektörel tanıtım faaliyetlerinden oluşan 20 etkinlik gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bunlardan 18'i Ulusal Organizasyon Komitesince, diğerleri program destekçisi kuruluşlar tarafından davet edilen 22 yazar bu yılki etkinliklere katılacak.

2009 Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı Türkiye etkinlikleri kapsamında İngilizce olarak yazar ve yayıncılar kataloğu hazırlanıp bastırıldı. Kataloglar fuarda ilgililere dağıtılacak.

Yazar ve yayıncılar hakkında bilgileri içeren ''booksfromturkey.com'' adresindeki internet sitesi de proje kapsamında yayına başlayacak.

''Her ülkeye Türkiye Kitaplığı'' projesi kapsamında Mainz Üniversitesi Yabancı Diller Bölümüne yapılan Türkiye Kitaplığı'nın açılışı da Frankfurt Kitap Fuarı etkinlikleri sırasında gerçekleştirilecek.

Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'nda Gülten Dayıoğlu, Ayşe Kulin, Mario Levi, İskender Pala, Beşir Ayvazoğlu, Gül İrepoğlu, İlber Ortaylı ve Deniz Kavukçuoğlu'nun da aralarında bulunduğu isimler, okuma, panel ve sempozyumlarda yer alacak.


Sanatsal Haber  2.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.