Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

OLAY YARATAN FİLMİN OYUNCUSU ANTALYA'DA

Napolili örgüt Camarro’yla uğraşacak kadar cesur olduğu için ülkesi İtalya’da bir kahraman kabul edilen ve iki yıldır polis korumasında yaşayan Saviano’nun kitabından uyarlanan “Gomorra” filminin oyuncularından Maria Nazionale, Antalya’ya geldi.
Son yılların en iyi mafya filmi olarak tanımlanan ve Cannes Film Festivali’nde Juri Büyük Ödülü’nü kazanan ‘Gomorra’nın oyuncularından Maria Nazionale 45. Altın Portakal Film Festivali’nin davetlisi olarak Antalya’ya geldi..Maria Nazionale, ilk kez bir filmde rol aldığını belirterek, teklif kendisine yapıldığında heyecan duyduğunu söyledi. Yönetmenin, oyuncuların senaryoyu okumasına izin vermediğini anlatan Nazionale, “Her sabah sete o gün ne yapacağımı bilmeden gidiyordum. Yönetmen filmin çok gerçekçi olmasını istiyordu. Bu nedenle senaryo üzerinde çalışıp gerçekliği bozmamamız için her şeyi çekim günü öğreniyorduk” dedi.
Filmde kendilerini oynayan ve mafya bağlantısı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan amatör oyuncularla bir araya gelmediğini vurgulayan Nazzionale, “Benim şansım mı yoksa şanssızlığım mı bilmiyorum ama film, iki ayrı kasabada çekildi. Onlarla beraber değildim” diye konuştu.Nazionale, yönetmenin gerçek mekanlarda çekim yaptığını kaydetti.

“MAFYA’NIN İŞİNİ ENGELLEDİK”
Filmin altı ayda tamamlandığını ve kasabalardaki çekimlerin hüzün verici olduğunu belirten Nazionale, şöyle devam etti:

“Bu film Napoli için büyük şans. Benim gibi bir çok insan orada neler olduğunu filme kadar bilmiyordu. Film, mafya, uyuşturucu ve kara para trafiğine yönelik bağlantılarla ilgili çok sayıda bilgiyi ortaya çıkardı. Bu film sayesinde polis çok sayıda operasyon yaptı. Gözaltına alınanlardan elde edilen bilgiler de yeni operasyonları beraberinde getirdi. Mafyanın işini gerçekten engelledik.”
“Roberto Saviano’nun iki yıldır polis korumasında yaşıyor. Böyle bir filmde yer almak sizi korkuttu mu?” sorusu üzerine Nazionale, “Ben sakin bir insanım. Bu film mafya ve uyuşturucu trafiğiyle ilgili çok bilgi getirdi. Mafya ve onunla bağlantılı çoğu kişi ortaya çıktı. Bu hareketlilik beni heyecanlandırıyor” dedi.

“OSCAR GURUR VERİCİ AMA KONU FARKLI OLSAYDI”
Filmin, en iyi yabancı Oscar’ın en iddialı adaylarından biri olduğunu hatırlatması üzerine Nazionalle, “Oscar’a bir İtalyan filmi ile ulaşmak çok gurur verici ama başka bir konu olsaydı çok daha gurur verici olurdu” diye konuştu.
İlk kez bir filmde oynadığını belirten Nazionale, “Önemli olan kendin olmak. Kendim oldum ve oradakilerin gözünün içine bakarak yaptım bunu” dedi.

KANLI ÖRGÜTÜN İÇYÜZÜ
Napolili mafya benzeri bir örgüt olan Camarro’yla uğraşacak kadar cesur olduğu için ülkesi İtalya’da bir kahraman kabul edilen Roberto Saviano’nun kitabından uyarlanan Gomorra, bu zalim ve yozlaşmış dünyada, binlerce cinayet ve sayısız suçun sorumlusu Camorra hesabına çalışan beş adamın öyküsünü birbirine bağlayan bir film. Gomorra, bu kanlı örgütün içyüzünün yanı sıra İtalya’da moda, çöp toplama ve uyuşturucu trafiği gibi çeşitli iş kollarının dışında siyaset ve finans sektörünün pisliğe ne kadar bulaştığını da gösteriyor. Filmde kendilerini oynayan iki amatör aktör, mafyayla ilişkili olduklarına yönelik suçlamalar nedeniyle gözaltında alınmıştı.


Sanatsal Haber  17.10.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.