..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

6 YENİ FİLM VİZYONDA

"Zaman Yolcusunun Karısı", "Aşkın (500) Günü", "Kara Büyü", "Aptallık Çağı", "Uzak İhtimal" ve "Mazi Yarası" sinemaseverlerle buluştu.

Bu hafta biri belgesel, ikisi yerli yapım, 6 yeni film gösterime girdi. Haftanın yeni yapımları şunlar; "Zaman Yolcusunun Karısı", "Aşkın (500) Günü", "Kara Büyü" ve dokümanter film "Aptallık Çağı" ile Türk filmleri "Uzak İhtimal" ve "Mazi Yarası".

"Zaman Yolcusunun Karısı"
Yönetmen Robert Schwentke'nin, Audrey Niffenegger'in kitabından beyazperdeye uyarladığı "Zaman Yolcusunun Karısı"nın başrollerinde Rachel McAdams, Eric Bana, Arliss Howard ve Ron Livingston var. Romantizm ve dramla harmanlanan bir bilim kurgu olan filmde, çocukluk aşkları evliliğe dönüşen Clare ve Henry'in ilişkileri konu alınıyor.

"Aşkın (500) Günü"
Yönetmenliğini Marc Webb'in yaptığı "Aşkın (500) Günü"nde başrolleri Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloe Grace Moretz ve Clark Gregg paylaşıyor. Keyifli bir romantik komedi olan filmde, aşkın gerçek olduğuna inanmayan Summer Finn'le, ona aşık Tom Hansen'in hikayesi konu ediliyor.

"Kara Büyü"
Bir Sam Raimi filmi olan "Kara Büyü"de başrolleri Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver ve Dileep Rao üstleniyor. Bir korku gerilim örneği olan filmde, sıradan bir banka memuru olan Christine Brown'ın, bir müşterisi tarafından, doğa üstü güçler kullanılarak lanetlenmesi ardından yaşadığı korkunç olaylar anlatılıyor.

"Aptallık Çağı"
Yönetimi Franny Armstrong'a, sunumu ise Pete Postlethwaite'e ait "Aptallık Çağı", acil önlem alınmazsa, iklim değişikliğinin yaratabileceği tehlikelere dikkati çeken bir belgesel. Çekimleri 3.5 yılda tamamlanan dokümanter film "Aptallık Çağı"nda, gelecek nesillerin, içinde yaşadığımız çağı nasıl adlandıracağı sorgulanıyor.

Belgeselde 21. yüzyılın tarihe, bütün bilimsel verilere ve çözümlere karşın, bu felakete izin veren insanların yaşadığı "Aptallık Çağı olarak mı? geçecek" sorusuna yanıt aranıyor.

"Uzak İhtimal"
Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği "Uzak İhtimal"de Nadir Sarıbacak, Görkem Yeltan, Ersan Uysal, Burçin Şenkal ve Murat Ergün rol alıyor. Yurt içi ve dışındaki bir çok festivalde gösterilen ve ödüller kazanan filmde, İstanbul Galata'da bir camiye müezzin olarak atanan Musa'nın, komşusu, rahibe Anna ve onun bakımıyla ilgilenen rahibe adayı Clara ve yaşlı sahaf Yakup'la ilişkileri ele alınıyor.

"Mazi Yarası"
23 Temmuz'da hayata veda eden senarist yönetmen Ersin Pertan'ın son çalışması "Mazi Yarası"nın kalabalık oyuncu kadrosunda Nilüfer Açıkalın, Erkan Taşdöğen, Mehmet Çepiç, Algı Eke Saatçi, Alp Tuğhan Taş, Barbaros Alkan, Hilal Çelenk, Murat Yener Yıldırım, Gülter Akcan, Utkan Özüpak, Refik Öztürk ve Oral Günüç yer alıyor. Muğla ve çevresinde çekilen filmde aldatma, terk edilme, intikam, masumiyet, pişmanlık ve bağışlama temalarıyla örülü bir aşk öyküsü anlatılıyor.


Sanatsal Haber  9.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.