..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KADİR İNANIR 9 YIL BEKLEYEN ÖDÜLÜ ALDI

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, 9 yıl önce"Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık görülen Kadir İnanır'ın ödülü verildi.

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Türk Sineması'nda iz bırakan usta sanatçılara onur plaketi verildi. Ünlü sanatçı Kadir İnanır'a 9 yıl önce layık görülen, ancak törene gelmediği için verilemeyen "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de gecede kendisine sunuldu.

"Türk Sineması'nın 60'lı yıllarını yaşatan" ana temasıyla Yeşilçam dönemi sanatçılarını yeniden taçlandırmayı amaçlayan 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gala gecesi ve onur ödülleri töreni düzenlendi. Törene, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Türk Sineması'na iz bırakan sinema sanatçıları ve davetliler katıldı.

Sunuculardan Halit Kıvanç, yıllar önce 37. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık görülen ancak film çekimleri nedeniyle ödül törenine katılmadığı için ödülü kendisine teslim edilmeyen ve bu yıldan sonra da kırgınlığı nedeniyle festivalle katılmayan ünlü sanatçı Kadir İnanır'ın, 40'ıncı sanat yılını kutladığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Antalya'nın Türkiye'nin en çağdaş kentlerinden biri olduğunu, bu çağdaşlığın simgelerinden Altın Portakal'ın da Türkiye'nin çok değerli sanatçılarınca 46 yıldır yaşatıldığını vurguladı.

Akaydın, yıllar sonra verilen "Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün halkın gönlünde taht kuran Kadir İnanır'a, iadei-itibar anlamına gelmediğini" vurguladı.

Akaydın, hayatını kaybeden ünlü yönetmen Halit Refiğ'i de bir kez daha andıklarını söyledi.

Coşkulu alkışlarla sahneye gelen Kadir İnanır da yaptığı konuşmada, 1969 yılında bir arkadaşının fotoğrafını gönderdiği yarışmayı kazanarak başladığı sinema yaşamında, 40 yılını geride bıraktığını kaydetti.

Törende, festivale ABD'den katılan, Türk sinemaseverlerin "Örümcek Adam 3" filmiyle tanıdığı Hollywood'un ünlü yıldızlarından Teresa Russel'e de onur ödülü verildi.

Törende, Türk Sineması'nın usta oyuncuları Selda Alkor, Devlet Devrim, Ekrem Bora, Engin Çağlar, Eşref Kolçak, Gönül Yazar, Halit Akçatepe, Mine Soley, Parla Şenol, Nilüfer Aydan, Selma Güneri, Suzan Avcı, Süleyman Turan, Tanju Gürsu, Yusuf Sezgin, Suna Selen ve Ediz Hun'a da onur plaketi Başkan Mustafa Akaydın tarafından verildi.

Öte yandan törene katılan sanatçılara ve bütün konuklara Altın Portakal'ın simgesi Venüs heykelinin cam bibloları da hediye edildi.


Sanatsal Haber  12.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.