Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

6 YENİ FİLM GÖSTERİME GİRİYOR

Yeni haftada biri belgesel, biri yerli yapım, biri animasyon 6 yeni film gösterimde olacak.

"Nefes:Vatan Sağolsun" Haftanın Tek Yerli Yapımı
Yönetmen Levent Semerci'nin, Hakan Evrensel'in Güneydoğu'dan Öyküler adlı kitabından beyazperdeye uyarladığı "Nefes:Vatan Sağolsun"da başrolleri Akan Atakan, Barış Aydın, Barış Bağcı ve Cüneyt Deniz üstleniyor.

Filmde Güneydoğu'da Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan ve 2365 metre yükseklikteki Karabal Tepesi'ndeki röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikayesi anlatılıyor.

"Okyanus Dünyası" Belgesel Sevenler İçin
Senaryosu ve yönetimi Jean-Jacques Mantello'a ait "Okyanus Dünyası", bir su kaplumbağasının okyanustaki yolculuğunun izini süren bir belgesel.

İlk üç boyut uzun metraj belgesel olan Okyanus Dünyası, izleyenleri derin mavinin sihirli dünyasıyla daha da yakından tanıştıracak. Avustralya'daki "Great Barrier" resifinden, Meksika'daki Roca Partida'ya kadar geniş bir alanda köpekbalıklarının hayatını mercek altına alan dokümanter film Okyanus Dünyası'nda izleyiciler, manta vatozu, çekiç balığı, deniz tavşanı ve deniz ejderi gibi mucize canlıların yaşamına tanık olacak.

"Yukarı Bak" Yetişkinlere de Yönelik Bir Animasyon Yönetmenliğini Pete Docter ile Bob Peterson'ın yaptığı "Yukarı Bak", Cannes Film Festivali'nin açılışında gösterilen keyifli bir animasyon.

Minik sinemaseverlerin yanında yetişkinlere de yönelik çizgi filmde, hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için, evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan, 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen'ın komik maceraları konu ediliyor.

"Coco Chanel ve Igor Stravinsky: Büyük Aşk"
Jan Kounen imzasını taşıyan Coco Chanel ve Igor Stravinsky: "Büyük Aşk"da başrolleri Mads Mikkelsen, Anna Mouglalis, Anatole Taubman, Natacha Lindinger ve Yelena Morozova paylaşıyor.

Cannes Film Festivali'nin kapanışında gösterilen filmde, kendi adını taşıyan markanın yaratıcısı Coco Chanel'le, ünlü rus besteci Igor Stravinsky'nin bir konserde tanışıp aşık olmaları ardından yaşananlar konu alınıyor.

"Özgür Woodstock"
Bir Ang Lee filmi olan Özgür Woodstock'da Demetri Martin, Imelda Staunton, Eugene Levy, Emile Hirsch, Henry Goodman ve Liev Schrieber rol alıyor.

Elliot Tiber ile Tom Monte'nin kitabından sinemaya aktarılan filmde, Greenwich Köyü'nde eşcinsel hakların sözcülüğünü yapan iç mimar Elliot'ın, anne babasının işlettiği moteli hacizden kurtarmak için düzenlediği müzik ve sanat festivalinde başından geçenler işleniyor.

"Zafer Çocukları"
Haftanın bir başka kitap uyarlaması da, yönetmen Krisztina Goda'nın, Joe Eszterhas'ın romanına dayanarak çektiği "Zafer Çocukları".

Soğuk savaş döneminde, 1956'da, Sovyet İmparatorluğu'nun hegemonyasındaki Macaristan'da geçen filmde, Kata Dobo, Ivan Fenyö, Sandor Csanyi ve Karoly Gesztesi oynuyor. Zafer Çocukları'nda, 1955 yılında Moskova'daki maçı hakemler yüzünden kaybeden Macar su topu takımının, Melbourne Olimpiyatları'nda rövanşı alma serüveni hikaye ediliyor.


Sanatsal Haber  16.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.