Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

YAZAR VEHBİ BARDAKÇI’NIN TÜM KİTAPLARI SEÇKİN KİTAPÇILARDA

Çağdaş Türk yazarı Vehbi BARDAKÇI’nın tüm kitapları, “Yarım Kalan Türkü, Kapı Kapı, İnsan Sevdikçe Güzelleşir, Kelebek Vadisi, Özgürlük, Dünyanın En Güzel Kitabı, Evrenin Gizli Boyutları” Eylül ve Ekim aylarında, yepyeni bir tasarım ve görünümle Omega yayınlarından çıktı..

1 Kasım 2009'da İstanbul Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluşacak ve kitaplarını imzalayacak olan yazar, 5 Kasım'da Ankara İmge Kitabevi'nde, 7 Kasım'da Kayseri Bilge Kitabevi'nde, 14 Kasım'da Adana Kitapsan'da, 15 Kasım'da Mersin Kitapsan'da ve 21 Kasım'da İzmir Arma Kültür & Sanat'ta okurlarıyla buluşacak, sohbet edecek ve kitaplarını imzalayacak.

Vehbi bardakçı kitaplarını, İmge başta olmak üzere tüm seçkin kitapçılarda ve D&R Mağazalarında kolaylıkla bulabilirsiniz.


Yarım Kalan Türkü / Vehbi Bardakçı
Öyküler, 224 sayfa

Yarım Kalan Türkü’yü okurken, yetmişli yıllarda büyük bir yangına dönüşen siyasi kavgaların, insanı derinden etkileyen çığlıklarını duyacaksınız. Fırtınalı bir döneme tanıklık eden yazar, siyasi kargaşanın ortasında kalan insanın dramını, şiirsel bir dil ve özgün bir teknikle aktarıyor.

Vehbi Bardakçı’nın öyküleri, sağlam adımlarla hedefe giden uzun soluklu bir yürüyüştür. Yöresellikten ulusallığa, ulusallıktan evrenselliğe doğru uzanan bir çizgide gelişir. Sanki uzun bir dizinin birbirini tamamlayan bölümleri gibidir.

Seksenli yıllarda kaleme alınan bu öyküler, sancılı bir dönemi, iki binli yılların genç kuşağına tüm çıplaklığı ve yalınlığıyla aktaran önemli bir eser. Yarım kalmış ilişkilerin, yarım kalmış aşkların, yarım kalmış türkülerin unutulmaz hikâyesi.


Kapı Kapı / Vehbi Bardakçı
Dizi Öykü, 160 sayfa

«Kapı Kapı, bir dönemi, evrensel olabilecek boyutları ve çizgileriyle saptamayı başarmıştır. Çayıralan Lisesi'ni bitirip, üniversiteler arası giriş sınavlarında dört yüz puan alan İlyas Hacı Bey, bir yüksekokula önkayıt yaptırabilmek için, Ankara, İstanbul ve Afyon’da kapı kapı dolaşıyor. Her çaldığı kapıyı zorbalar tutmuş. Kiminde horlanıyor, kiminde alaya alınıyor, kiminde dayak yiyor. Şoföründen kahvecisine kadar herkes ona yükleniyor. Kimseden bir gram anlayış görmüyor. Fırtınalı denizler ortasında zavallı bir varil gibi ordan oraya yalpalayıp duran bu gencin, güldüren ve acı acı düşündüren durumunu okurken, dünya çapında bir edebiyat kahramanı ile karşı karşıya olduğumu sanıyorum...»
FAKİR BAYKURT


İnsan Sevdikçe Güzelleşir / Vehbi Bardakçı
Roman, 224 sayfa

İnsan Sevdikçe Güzelleşir, duraksamadan, soluk soluğa okuyacağınız, okuduktan sonra kesinlikle bir kenara atmayacağınız ve sevdiklerinize heyecanla uzatacağınız bir kitap.

İstanbul’dan Alibey Adası'na uzanan yolculukta sadece yazara eşlik etmekle kalmayacak, aynı zamanda kendi içinizde de uzun bir yolculuğa çıkacak ve kendinizi yeniden tanıyacaksınız.

Bu yolculukta, kimi zaman kendinizi sorgulayacak, kimi zaman hayata coşkuyla sarılacak, kimi zaman gülümseyecek, kimi zaman hüzünleneceksiniz. Fakat en önemlisi, kendinizi yeniden keşfedeceksiniz.

İçinizde gizemli bir yolculuğa çıkmak ve bilinmeyen yönlerinizi keşfetmek istiyorsanız, kendinize birkaç saat zaman ayırın, koltuğunuza uzanın, çayınızı kahvenizi yanınıza alın ve sayfaları çevirmeye hemen başlayın.


Kelebek Vadisi / Vehbi Bardakçı
Roman, 208 sayfa

Kelebek Vadisi, insanın iç dünyasına ilişkin saptamaları ve zengin doğa betimlemeleriyle ilginç bir yapıt. Bu romanda, bir yandan yetmişli yıllarda çeşitli işkencelerden geçirilmiş ve seksenli yıllarda kovuşturmaya uğramış bir hukuk öğrencisinin yurtdışına kaçış serüveni anlatılırken, diğer yandan işkenceyle açılan ve giderek derinleşen ruhsal yaraların altı çiziliyor. Politik sürgünde döllenip filizlenen acının, hüznün, yalnızlığın ve değişimin öyküsü ustaca veriliyor.

Ürettiği tablolarla içsel acılarını unutmaya çalışan genç bir adamın büyük aşkına tanıklık edecek ve onunla birlikte şaşırtıcı bir dünyaya açılacaksınız. Düşünce, duygu ve imgelerinizle yarattığınız o ıssız ve gizemli dünyada dolaşırken, hayatla yüzleşecek ve kendinizi sorgulamaya başlayacaksınız.

Kelebek Vadisi, sadece sosyal patlamaların değil, aynı zamanda psikolojik bir saptamanın öyküsü. Gerçek ve gerçeküstü anlatımı, kurgusu, şiir tadında akıp giden sürükleyici dili ve dengeli ayrıntılarıyla, mutlaka okunması gereken özgün ve başarılı bir yapıt.


Özgürlük / Vehbi Bardakçı
Roman, 224 sayfa

Bu romanda, bir sosyal pedagog ve bir sosyal yardım uzmanı denetiminde Kapadokya gezisine katılan madde bağımlısı Alman gençlerinin sıradışı hayatları sergileniyor. Onların sadece maddeye değil, kendi olumsuz duygularına da bağımlı oldukları vurgulanıyor ve özgürleşmeleri için sadeleşmeleri gerektiğinin altı çiziliyor.

Bir yanda bunalıma itilen toplum, kaybolan değerler, kirlenen ilişkiler ve giderek bencilleşen insan... Diğer yanda ise yükselmeye başlayan inanç, tükenmeyen umut ve tüm ihtişamıyla ortaya çıkan sevgi...

Olaylar örgüsü, yörenin ilginç doğası ve tarihiyle desteklenirken, masal tadında akıp giden sürükleyici bir dille, tutsaklığın ve özgürlüğün portresi çiziliyor. Duygusal girdaplarında dönüp duran bu gençlerin dramını okurken, etkilenecek ve sorumluluk duyacaksınız.


Dünyanın En Güzel Kitabı / Vehbi Bardakçı
Roman, 176 sayfa

Toroslar’da küçük bir kız çocuğuyla kurulan ve daha sonra mektuplarla gelişen büyük bir dostluğun hikâyesi. Özgün bir anlatım, akıcı, yalın, şiirsel bir dil ve olağanüstü bir kurgulama.

Toroslar’ın vahşi doğasında yolculuk yaparken, yıllar önce kurulan bu dostluğun bellekte kalan puslu görüntülerini bir sinema izleyicisi gibi keyifle izleyeceksiniz. Nesnel ve öznel dünyaların iç içe geçerek farklı bir boyut kazanması, sizi kendi içinizde başka bir yolculuğa çıkaracak.

Yakın çevresiyle iletişim kuramayan ve yalnızlığı seçen bir yazarın gizemli dünyasında dolaşacak, anlık ilişkilerin önemsiz olmadığını, hayatınızı bu küçük ayrıntılarla dokuduğunuzu fark edeceksiniz. Masal tadında akıp giden ve sizi kendinizle buluşturan bir eser.


Sanatsal Haber  17.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.