Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

750 KİŞİLİK PETER PAN MÜZİKALİ

9 farklı ilden 750 çocuk ve genç oyuncunun yer aldığı Peter Pan Müzikali Türkiye'de şu ana kadar yapılmış en büyük çocuk tiyatro projesi sayılıyor.

Güzel Sanatlar Oyuncuları Akademik Tiyatro Topluluğu'nun sahneye koyduğu ve Türkiye genelinden 750 çocuk oyuncunun yer aldığı 'Peter Pan' müzikali, Türkiye turuna devam ediyor.

Murat Karamanoğlu yönetiminde Güzel Sanatlar Oyuncuları Akademik Tiyatro Topluluğu tarafından 'Türkiye'nin ilk mega çocuk yapımı' olarak gerçekleştirilen müzikalin müziklerini Deniz Sipahi yazdı, koreografisini ise Neslihan Öztürk gerçekleştirdi.

Kadrosu 7 – 17 yaş arası çocuklar arasında 9 ayrı kentte yapılan seçmeler sonucunda belirlenen müzikal, 750 çocuk tarafından sahneleniyor.

Prova çalışmalarına 15 Haziranda başlanan müzikalin, 10 kentte en az 128 oyun sergilemesi planlanıyor. Müzikal önümüzdeki günlerde İzmir ve İstanbul'da sahnelenecek.

Türkiye'deki gösterimlerinin bir kısmı İngilizce olarak sahnelenecek müzikalin, gelecek yıl yurt dışında 8 ülkede sahne alması için de gerekli girişimlerde bulunuldu.

OLMAYAN ÜLKE
Peter Pan, kendisi gibi büyümek istemeyen başka çocuklarla birlikte Neverland’da (Olmayan Ülke) yaşar, arada bir evlere girerek başka çocukları büyümemeleri için kandırarak Neverland’ e götürmeye çalışır.

Darling’lerin üç çocuğu, Wendy, John ve Michael bir gece Peter Pan’ın peşine takılırlar ve gökyüzünde süzülerek Olmayan Ülke’ye giderler. Burada kayıp çocuklarla, kızılderililerle, denizkızlarıyla karşılaşır, korsanların kötü ruhlu lideri Kaptan Hook’la savaşırlar.

Bir sürü nefes kesen macera yaşadıktan sonra Peter Pan in karşı çıkmasına rağmen anne ve babalarını özleyerek evlerine geri dönerler.


AA  20.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.