..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘SARI ZEYBEK’ BROADWAY’DE

TADF tarafından düzenlenen etkinlikte EÜ Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü, "Sarı Zeybek" dans tiyatrosunu sergiledi.

Kurtuluş Savaşından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına kadar verilen mücadeleyi danslarla anlatan "Sarı Zeybek" gösterisi, New York'ta Broadway'de ilk kez sahnelendi ve büyük beğeni topladı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde New York'ta "Manhattan Center" tiyatrosunda düzenlenen etkinlikte, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü, "Sarı Zeybek" dans tiyatrosunu sergiledi.

Programa, başta New York'takiler olmak üzere, ABD'de yaşayan Türk toplumu çok büyük ilgi gösterdi.

Gösteri Epik Bir Anlatımla Sahnelendi
Pek çok ödülü bulunan "Sarı Zeybek" gösterisinde, ilk yarıda Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal Atatürk ve daha sonra Cumhuriyet'in kurulması, epik ve yer yer duygusal bir anlatımla sahnelendi.

Gösteride Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran bir dansçının Cumhuriyet'in kuruluşunun ardından verilen bir davette "Zeybek" oynaması ve "Onuncu Yıl Marşı" da izleyenlerden çok büyük alkış aldı.

Dans gösterisinin ikinci kısmında ise başta Zeybek olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Köçek, Çobanın Sevdası ve Çiftetelli ile Tokat, Bursa, Bitlis, Karadeniz yöre oyunları oynandı. İzleyenler, son derece renkli halk danslarına alkışlarla tempo tuttu. Dansçıların her yöreye uygun giydikleri kıyafetler de özellikle ilgi çekti.

Halk müziği grubunun eşlik ettiği programda, çeşitli türküler de seslendirildi.


AA  20.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.