..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

LUCIE’DEN İLK KEZ TÜRK FOTOĞRAFÇIYA ÖDÜL

Fotoğraf sektörüne destek amaçlı kurulan Lucie Vakfı, ilk kez bir Türk fotoğrafçıyı ödüle layık gördü. Ara Güler "Hayat Boyu Başarı"' ödülü aldı.

ABD'de Lucie Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Ödülleri töreninde, Türk foto muhabiri Ara Güler "Hayat Boyu Başarı"' ödülü aldı.

Amerika'nın saygın vakıflarından olan Lucie tarafından düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Ödülleri töreni New York'taki Lincoln Center'da yapıldı.

Geceye, Seven, Magnum gibi fotoğraf ajanslarından foto muhabirleri, New York Times gazetesi ile Sports Illustrated, National Geographic, GQ Magazine, Harpar's Bazaar, V Magazine dergilerinin fotoğraf editörleri, Aperture, Burn gibi önde gelen fotoğraf dergilerinin temsilcileri ve fotoğraf sektöründen diğer kişiler katıldı.

İlk Kez Bir Türk Fotoğrafçıya Ödül
Fotoğraf sektörüne destek amaçlı kurulan Los Angeles merkezli Lucie Vakfı, her yıl verdiği Uluslararası Fotoğraf Ödülleri dışında genç ve yetenekli fotoğrafçılara burs vermek, fotoğraf üzerine eğitim programları düzenlemek ve fotoğrafı dünya üzerinde daha saygın hale getirmeyi hedef alıyor. Vakıf, ilk kez bir Türk fotoğrafçıyı ödüle layık gördü.

81 yaşındaki fotoğraf sanatçısı Güler, sağlık sorunları dolayısıyla ABD'ye gidemezken, "gecenin en önemli ödülü" anonsunun ardından verilen "Hayat Boyu Başarı" ödülünü, fotoğrafçının yıllarca asistanlığını yapan ve New York'ta yaşamını sürdüren bir başka Türk fotoğrafçısı Sarkis Baharoğlu aldı.

Salonu dolduranlara, Güler'in fotoğraflarından oluşan bir barkovizyon gösterisi sunuldu.

İranlı Fotoğrafçı Reza, Ödülünü Nida'ya Adadı
Törende, "Belgesel Fotoğraf" dalında ödüle layık görülen İranlı fotoğrafçı Reza ise yaptığı konuşmada ödülünü, İran'da cumhurbaşkanı seçimleri sonrasında çıkan gösterilerde hayatını kaybeden ve Tahran'daki olayların sembolü haline gelen Nida Ağasultan'a adadığını söyledi.

Reza, dünyanın yüzde 75'inin büyük sorunlar, savaşlar, çatışmalar, yoksulluk ve açlık gibi problemlerle uğraştığını, belgesel fotoğrafçı olarak yaptığı işin, yüzde 75'lik bu kısmın yazılmayan hikayesini belgelemek olduğunu kaydetti.

Diğer Ödüller
Yılın Foto Muhabiri :Magnum Fotoğraf Ajansından Fransız fotoğrafçı Gilles Perres,

Yılın Moda Fotoğrafçısı :Jean Paul Goude

Yılın Portre Fotoğrafçısı : Mark Seliger

Yılın Spor Fotoğrafçısı :Marvin Newman

Genç fotoğrafçılara verilen "Derin Perspektif" ödülüne New York School of Visual Arts Üniversitesinden Rachel Papo, "Yılın Uluslararası Fotoğrafçısı" ödülüne de İngiliz fotoğrafçı Nadav Kander layık görüldü.

Yılın Fotoğraf Dergisi : Burn adına yayıncısı David Alen Harvey

Yılın Fotoğraf Editörü : Sports Illustrated Fotoğraf Direktörü Steve Fine

Yılın Magazin Dergisi Fotoğrafı : Harper's Bazaar Dergisi

Yılın Reklam Fotoğrafı : Bir kot firması için çektiği "Hepimiz hayvanız" temalı fotoğraflarıyla Ryan McGinley


AA  22.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.