Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘SİHİRLİ FLÜT’E DEVLET NİŞANI

İtalya, "Sihirli Flüt" olarak adlandırılan Şefika Kutluer'i, Türkiye-İtalya kültürel ilişkilerine katkıları nedeniyle devlet nişanıyla ödüllendirdi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan büyükelçi Carlo Marsili, Şefika Kutluer'in, İtalyan klasik müziğinin tanıtılması ve yaygınlaştırılmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, ünlü sanatçının aynı zamanda iki ülke kültürel ilişkilerinin gelişmesine de büyük kakıda bulunduğunu bildirdi.

Şefika Kutluer de bu nişan nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konservatuar eğitiminin ardından master için Roma'ya gittiğini ve dünyaya açılımının İtalya'dan olduğunu belirterek, böyle bir nişanı hayranı olduğu İtalya'dan almış olmasının ayrıca gurur vesilesi olduğunu kaydetti. Kutluer, daha sonra davetliler için birkaç eser seslendirdi.

Kutluer Santa Cecilia'da Önemli Hocalarla Çalıştı
Dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer, Ankara Devlet Konservatuarından mezun olduktan sonra Roma'da dünyanın en önemli akademilerinden Santa Cecilia'da çok önemli hocalarla çalıştı. Daha sonra kariyerini Viyana'da sürdüren Kutluer, burada uluslararası flüt yarışmasında birinci oldu.

1995'de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü ile Devlet Nişanını alan ünlü sanatçıya, 1998 yılında da "Devlet Sanatçısı" unvanı verildi.

Berlin Filarmoni Orkestrası eşliğinde kaydettiği İtalyan besteci Antonio Vivaldi'nin eserlerinden oluşan CD'siyle Kutluer, eleştirmenlerce günümüzün en iyi flütçüleri arasında en üst düzeyde gösteriliyor. Kutluer, birçok çağdaş İtalyan bestecinin eserlerinin dünyadaki ilk seslendirmesini ve CD kaydını da yaptı


AA  23.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.