Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALTIN PORTAKAL’DA ‘EN İYİ’LER BELLİ OLDU

16 filmin yarıştığı, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. 16 filmin yarıştığı festivalde en iyi film ödülünü Ben Hopkins'in 'Pazar Bir Ticaret Masalı' aldı.

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl da görkemli geçti. Festivalde Derviş Zaim 'Nokta' filmi ile En İyi Yönetmen ödülünü aldı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü 'Vicdan' filmindeki rolü ile alan Nurgül Yeşilçay, "Diğer kadın oyuncularla birlikte almak istediğim bir ödül. Onlar adına alıp, onlarla paylaşıyorum" dedi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne ise 'Pazar: Bir Ticaret Masalı' ile Tayanç Ayaydın layık görüldü. 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin sonuçları da açıklandı.

Uluslararası Avrasya En İyi Film ödülünü Karim Diridi'nin 'Khamsa' adlı filmi kazanırken, Uluslararası Avrasya En İyi Yönetmen Ödülünü ise "Bitmeyen Yürüyüş" Hirokazu Kore Eda aldı. Uluslararası Avrasya Eleştirmenler Ödülü ise Derviş Zaim'in "Nokta" filmine verildi. Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) En İyi Film Ödülü ise Nuri Bilge Ceylan'ın "Üç Maymun" filmine verildi.

Avrasya Film Festilvali'nde "Sonbahar" filmi ile ödül alan Özcan Alper, filminde F tipi Cezaevlerinde hayatlarını kaybedenleri konu aldığını belirterek, "Bu ödülü, geçtiğimiz günlerde cezaevinde hayatını kaybeden Engin Çeper'in annesi onuruna almak istiyorum. Bilmiyorum bir işe yarar mı? O bizim kadar şanslı değildi" diye konuştu.

Sinemada 20 yılını dolduran sanatçılara da Onur Ödülü verilirken, ödülü Yücel Çakmaklı ve Eşref Kolçak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın elinden aldı. 65 yıldır sinema sektöründe bulunduğunu belirten Kolçak, "Sinema sektörü 90 yıldır var. Ben bu sektörün 65 yıldır içindeyim, 65 yılı da kanunsuzdur. Sonunda bir kanun hazırladılar ama bu kanun içinde sinema sanatçısı yok. Bu kanun 'beyin özürlüler' tarafından hazırlanmıştır" dedi. Kolçak'a ödül vermek için sahneye çıkan Kültür ve Turnizm Bakanı Ertuğrul Günay da bu sözlere karşılık, "Bu kanun 2002 yılında yürürlüğe girdi. Biz bu konuda hazırlıklar yapıyoruz." diye konuştu. Günay, kanunun daha da aktif hale gelmesi için söz verdi.

HOLLYWOOD YILDIZLARINA ONUR ÖDÜLLERİ

Törende, 2 Oscar Ödüllü Kevin Spacey'e Onur Ödülü verildi. Spacey, Türkiye'de sinemanın genç yetenekleri olduğunu söyleyerek desteklenmelerini istedi. Son filmi "Güreşçi" ile dikkatleri üzerine çeken Mickey Rourke, yapımcı Michel J. Werner ve Marisa Tomei de Sinema Başarı Ödülleri verildi.

Onur ödülü vermek için sahneye gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk ve dünya sinemasının büyük yıldızlarıyla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kesilmiş demektir" sözünü hatırlatan Bakan Şahin, konuşmasının ardından Maximilian Shell'e onur ödülünü takdim etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, 10 günlük bir koşturmanın sonuna gelindiğini belirtti. Bunun barışla sonuçlandırmanın gururunu yaşadığını ifade eden Günay, "Sinema dünyaya açılan bir kapıdır. Sinema keşfetmektir, yeni şeyler ortaya koymaktır. Bakanlık olarak elimizden gelen katkıyı ortaya koyuyoruz. İlk kez Amerikan film marketlerinde Türk filmlerini katkıda bulanacağız. Önümüzdeki yılda çeşitli ülkelerde ve 35 şehirde Türk filmlerinin gösterileceği bir hafta kutlayacağız. Sinemanın gücüne bütün kalbimle inanıyorum. Sinema alanında büyük başarılar elde edecek arkadaşlarıma güveniyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Marisa Tomei'ye Bakan Günay onur ödülünü verdi.

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller şöyle:

En İyi Film: Pazar-Bir Ticaret Masalı (Ben Hopkins)

Altın Portakal SİYAD En İyi Film Ödülü: Hayat Var (Reha Demir)

Yurtiçi Kargo Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Nokta (Derviş Zaim)

Behlül Dal Digitürk Genç Yetenek Jüri Özel Ödülü: Aydın Bulut (Başka Semtin Çocukları)

En İyi Yönetmen: Derviş Zaim (Nokta)

En İyi Senaryo: Ben Hopkins, (Pazar-Bir Ticaret Masalı)

En İyi Müzik: Mazlum Çimen (Nokta)

En İyi Kadın Oyuncu: Nurgül Yeşilçay (Vicdan)

En İyi Erkek Oyuncu: Tayanç Ayaydın (Pazar-Bir Ticaret Masalı)

En İyi Sanat Yönetmeni: Türker İşçi (Başka Semtin Çocukları)

En İyi Görüntü Yönetmeni: Zekeriya Kurtuluş (Vicdan)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Övül Avkıran (Pandora'nın Kutusu)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Volga Sorgu Tekinoğlu (Başka Semtin Çocukları)

En İyi Kurgu: Mustafa Preşeva (Vicdan)

En İyi Laboratuvar: Fono Film (Gökten Üç Elma Düştü-Vicdan)

En İyi Saç ve Makyaj: Vicdan

En İyi Kostüm: Zeynep Sırlıkıya (Pazar-Bir Ticaret Masalı)

En İyi Ses Tasarımı-Miksaj: Nokta

En İyi Özel Efekt: Murat Balkan (Üç Maymun)

BELGESEL VE KISA FİLMİN EN İYİLERİ

Gecede ''En İyi Belgesel'' ödülü İsmet Arasan'ın ''Adakale Sözlerim Çoktur'' adlı belgeseline, ''Kısa Film Ödülü'' Özlem Akın'ın ''Gemeinschaft'' adlı filmine, ''Kısa Film Jüri Özel Ödülü'' de Cüneyt Birol'un ''Nefes'' adlı filmine verildi.


Sanatsal Haber  20.10.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.