Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘BİR CUMHURİYET HANIMEFENDİSİ’

İstanbul'da, Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıl dönümü dolayısıyla açılan "Bir Cumhuriyet Hanımefendisi: Mevhibe İnönü" sergisi 30 Kasım'a kadar açık.

İstanbul Moda Akademisi ve İnönü Vakfı'nca, Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıl dönümü dolayısıyla "Bir Cumhuriyet Hanımefendisi: Mevhibe İnönü" sergisi açıldı.
İstanbul Moda Akademisi'ndeki sergide, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün eşi Mevhibe İnönü'nün 1920'lerden 1990'lara Cumhuriyet tarihini yansıtan kıyafetleri izlenime sunuldu.

Sergide, Mevhibe İnönü'nün taktığı ilk şapka, Pembe Köşk'te verilen ilk balodaki elbisesi, İsmet Paşa ile Çankaya sırtlarında ata bindiği binici kıyafeti de bulunuyor.

Pembe Köşk'ün 90 yıllık tarihinde ikinci kez 40 adet kıyafet ve tamamlayıcı aksesuarın Mevhibe İnönü'nün kızı Özden Toker'in özel izniyle köşkten çıkarıldı.

Sergide, Toker'in, annesini anlattığı video gösterisi de sunuldu.

Sergi, 30 Kasıma kadar açık kalacak.


AA  29.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.