10. Uluslararası Antalya P..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANTALYA ÜNLÜ PİYANİSTLERLE COŞACAK

10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bugün düzenlenecek "Fazıl Say ve Arkadaşları" konseriyle başlayacak.

10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bugün (04.11.2009) düzenlenecek "Fazıl Say ve Arkadaşları" konseriyle başlayacak.

Festivalin tanıtımı amacıyla Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, dünyaca ünlü piyanistleri sanatseverlerle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Zengin bir programla 10. yılını kutlayan festivalin bugün (04.11.2009) "Fazıl Say ve Arkadaşları" konseriyle başlayacağını dile getiren Akaydın, 21 Kasım'da sona erecek festival kapsamında toplam 11 konser verileceğini kaydetti.

Akaydın'dan Antalya Övgüsü
Festivale katılan sanatçıların, workshoplarla müzik eğitimi alan gençleri okullarında dinleyerek eğitimlerine katkıda bulunacağını da dile getiren Akaydın, şöyle konuştu:

"Antalya, sadece doğal güzellikleriyle değil, sinemadan müziğe kadar kültürel etkinlikleriyle anılan bir kent haline gelmiştir. İstanbul ve Ankara'dan sonra ülkemizin kültür başkentleri arasında yerini almaktadır. Türkiye'nin bu anlamda süreklilik arz eden tek festivali olan piyano festivali de kentimizin kültürel kimliğine ciddi katkıda bulunmakta ve kentin kültürel kimliğinin önemli parçasını oluşturmaktadır. Benzeri klasik müzik festivallerinde bilet fiyatları 100-600 TL gibi yüksek rakamlarda seyrederken, festivalimizin bilet fiyatları 30 TL olarak belirlenmiştir. Kaliteli konserleri bu bilet fiyatlarıyla sunduğumuz için yoğun ilgi vardır. Sadece yurt içinden değil, dışından da festivalimizi takip etmek için gelen sanatseverler bulunmaktadır."

Nazım Hikmet Oratoryosu
Akaydın, festivalin açılışı için düşünülen Nazım Hikmet Oratoryosu'nun, ayrı bir dönemde tek başına bir etkinlik olarak planlandığı için programdan çıkarıldığını bildirdi.

Bütçe Kısıtlaması
Festival Sanat Yönetmeni Fazıl Say da, festivalin Türkiye'nin ve dünyanın alanında en görkemli ve kapsamlı festivalleri arasında bulunduğunu söyledi.

Say, bütçe yetersizliği nedeniyle Nazım Hikmet Oratoryosu'nun açılıştan çıkartıldığını, 5 piyanist, 5 şef ve 5 konçerto olarak planlanan Beethoven Gecesi'nde kısıtlamaya gidildiğini, aynı nedenle Moskova Virtüözleri'nin de tam kadro gelemediklerini kaydetti.

Seçimlerin ardından festivallerde bu tür değişikliklere gidilebildiğini dile getiren Say, gelecek yıl bütçe önceden belli olacağı için program değişikliği yaşanmayacağını belirterek, "Kötü niyet olmadığını biliyoruz" dedi.

Nazım Hikmet Oratoryosu'nun festival dışında ayrı bir etkinlik olarak 2010'da Antalya'da sahneleneceğini dile getiren Say, "Bu yılki festivalde bazı maddi yetersizlikler oldu. Umarım ki gelecek yıl düzelecektir. Üç büyük projemiz biraz kesintiye uğradı ama seneye aynı şekilde devam etmeyi, tıkanmamayı diliyorum" diye konuştu.


AA  4.11.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.