Yun..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İZMİR, YÖNETMEN ANGELOPOULOS’U AĞIRLIYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin "Onursal Doktora" unvanı vereceği Yunanlı Yönetmen Theo Angelopoulos, üniversitede, sinema dersi verecek.

Yunan sinemasının dünyaca ünlü yönetmeni Theo Angelopoulos, kendi sinemasının değerlendirileceği bir çalıştaya konuk olmak üzere İzmir'e geliyor.
Sinemanın "son modernist" unvanlı yönetmeni Angelopoulos, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım Bölümü ile Yunanistan Midilli Ege Üniversitesinin Kültürel Teknolojiler ve İletişim Bölümü'nün ERASMUS Projesi kapsamında birlikte düzenledikleri "Angelopoulos Sineması" çalıştayına konuk olacak.

Güzel Sanatlar Fakültesinde 5 Kasım Perşembe günü başlayacak ve 11 Kasım Çarşamba günü sona erecek çalıştayın 9 Kasım Pazartesi günü yapılacak oturumuna konuk olacak Angelopoulos'a, aynı gün Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından "sinemasında öteki sanatlar ile sinema sanatı arasında kurduğu derin bağlar ve bölge tarihine nesnel, barışçı ve hümanist yaklaşımından dolayı" onursal doktora unvanı verilecek.

Çalıştay bünyesinde sinema öğrencileri, ünlü yönetmenin Efes Antik Kenti'nde vereceği derse katılıp, Şirince Köyünü ziyaretine eşlik etmenin yanı sıra, Türkiye'de 4 Aralıkta gösterime girecek "Zamanın Tozu" adlı filmini de izleme olanağı bulacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Ragıp Taranç, 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin onur konuğu olarak Türkiye'ye gelen yönetmeni, bu kez İzmir'de ağırlayacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Çalıştaya Midilli Ege Üniversitesinden katılan Prof. İrini Stathi'nin, Angelopoulos sineması uzmanı olduğu bilgisini veren Taranç, tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Angelopoulos'un "dünyanın gidişatından mutlu olmayanlardan" biri olduğunu da belirten Taranç, ünlü yönetmenin post modernizm ve beraberinde getirdiği kültüre karşı olduğunu, bu nedenle "son modernist" olarak nitelendirildiğini söyledi.


Sanatsal Haber  4.11.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.