Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILACAK

Ulu Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 71. yıl dönümünde CRR ve Mersin'de düzenlenen konserlerle anılacak.

Atatürk, ebediyete intikalinin 71. yıl dönümünde Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda düzenlenen bir konserle anılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Atatürk'ü anma konserinin organizasyonu İBB Kültür AŞ tarafından yapıldı.

Yarın saat 20.00'de CRR'de düzenlenecek konserde Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Melihat Gülses ve Orkestra Pera, Atatürk'ün en çok sevdiği şarkıları seslendirecek.

"Kırmızı Gülün Alı Var", "Vardar Ovası" ve "Yemen Türküsü" gibi Atatürk'ün çok sevdiği şarkıların seslendirileceği konsere katılım ücretsiz olacak.

Mersin'de de Benzer Bir Etkinlik Düzenlenecek
Öte yandan, Büyük Önder Atatürk, ölümünün 71. yıl dönümünde Mersin Devlet Opera ve Balesi'nce (MDOB) düzenlenen konserle anılacak.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, kültür merkezinde yarın (10.11.2009) gerçekleştirilecek konserde, Atatürk'ün sevdiği şarkılar da seslendirilecek.

Orhan Kurtuldu'nun metni üzerinden Kenan Korbek'in sahneye uyguladığı, Bengi İspir Özdülger ve Kenan Korbek'in anlatımıyla gerçekleştirilecek konserde Nazlı Alptekin, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Mustafa Özer ve Hasan Berk solist olarak görev alacak. Balerin Yaroslava Araptonova ve balet Ender Üçdemir'in de dans edeceği konserde sanatçılara piyanoda Ahad Asker eşlik edecek.

Atatürk'ün en sevdiği opera olarak bilinen Tosca Operasından Cavaradossi'nin aryası gibi çeşitli operalardan eserlerin seslendirileceği konser, ücretsiz dinlenebilecek.


AA  9.11.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.