Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BİENALİ 100 BİN KİŞİ GEZDİ

8 Kasım'da sona eren ve 40 ülkeden 70 sanatçı ve sanatçı grubunun 141 projesinin sergilendiği 11. Uluslararası İstanbul Bienali'ni yaklaşık 100.000 kişi gezdi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Bienali, 8 Kasım Pazar günü sona erdi. WHW / What, How & for Whom (Ne, Nasıl ve Kimin İçin) küratörlüğünde düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Bienali’nde, “İnsan Neyle Yaşar?” başlığı altında Antrepo No.3, Tütün Deposu ve Feriköy Rum Okulu’nda 40 ülkeden 70 sanatçı ve sanatçı grubunun 141 projesi sergilendi.

Kapılarını açtığı 12 Eylül gününden itibaren iki ay boyunca Türkiye’nin en büyük güncel sanat etkinliği olarak İstanbul’u uluslararası güncel sanat gündeminin merkezinde konumlandıran 11. Uluslararası İstanbul Bienali sergilerini yaklaşık 101.000 kişi gezdi.

• 2005 yılında gerçekleştirilen 9. Uluslararası İstanbul Bienali sergilerini yaklaşık 51.000 kişi, 2007 yılındaki 10. Uluslararası İstanbul Bienali sergilerini de yaklaşık 91.000 kişi gezmişti.

• 2007 yılından bu yana Uluslararası İstanbul Bienali’nin sponsorluğunu üstlenen Koç Holding, bu desteğini 2016 yılına kadar, bundan sonraki üç bienali de kapsayacak şekilde sürdürecek.

• Antrepo No.3’te 49 proje sergilenirken, Tütün Deposu’nda 13 sanatçı projesi yer aldı. 2003 yılından bu yana öğrencisi olmaması nedeniyle hizmet vermeyen Feriköy Rum Okulu da 24 projeye ev sahipliği yaparak, 11. Uluslararası İstanbul Bienali aracılığıyla ilk kez bir sanat mekânı olarak kullanıldı.

• Üniversite öğrencileri, 11. Uluslararası İstanbul Bienali’ni Koç Holding’in konuğu olarak, ücret ödemeden gezdiler. Bu kampanya kapsamında 11. İstanbul Bienali’ni İstanbul ve çevre illerdeki üniversitelerden 25.000’i aşkın üniversite öğrencisi ziyaret etti.

• 11. Uluslararası İstanbul Bienali, iki ay boyunca devam eden sergilerin yanı sıra, şehrin farklı alanlarında gerçekleştirilen projeler ve şehir dışında gerçekleştirilen etkinliklerle güncel sanatı sergi mekânlarının dışına taşıdı.

• 11. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında, Vehbi Koç Vakfı’nın katkılarıyla, bu yıl ilk defa sanat öğretmenleri için özel olarak hazırlanmış bir eğitim programı gerçekleştirildi. Çağdaş sanata ilgiyi artırmak ve öğretmenlerin vizyonlarının genişlemesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen ve eğitmenliğini arkeolog ve müzeolog Mine Küçük’ün üstlendiği Sanat Öğretmenleri İçin Eğitim Programı’na İstanbul’daki ilköğretim okullarında, meslek liselerinde ve liselerde görev yapan 100’den fazla sanat öğretmeni katıldı. Programa katılan öğretmenler daha sonra Mine Küçük ve rehber eşliğinde sergi mekânlarını gezdi.

• Bienal’i takip etmek üzere 35 ülkeden 600’ü aşkın basın mensubu ve 4.000’e yakın küratör, koleksiyoner, müze ve galeri yöneticisi İstanbul’a geldi. İstanbul Bienali sergilerini açık olduğu iki ay süresince toplam 6.000’e yakın yabancı izleyici ziyaret etti.


Sanatsal Haber  11.11.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.