Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TUNÇ BAŞARAN’DAN RECEP İVEDİK’E ELEŞTİRİ

Yönetmen Tunç Başaran “Recep İvedik'in iş yapmasının sırrı, belden aşağı sözler ve basit oluşu. Film niteliği taşımıyor” dedi.

Yönetmen Tunç Başaran, 70 milyonluk Türkiye'de sinema izleyicisinin en fazla 4 milyon olacağını belirterek, ”4 milyon insan bu filmi seyretmişse üzerinde durup düşünmek lazım. Sansür olmadığı için şimdi ana avrat küfür ediliyor. Recep İvedik'in iş yapmasının sırrı, belden aşağı sözler ve basit oluşu. Film niteliği taşımıyor” dedi.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde Rotary Kulübü'nün olağan toplantısının konuğu, ünlü yönetmen Tunç Başaran oldu. Şehir Restoran'da düzenlenen toplantıda Türk sinemasında ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’, ‘Piano Piano Bacaksız’ gibi filmleriyle birçok ödül sahibi olan 71 yaşındaki Tunç Başaran'a ‘Üstün Hizmet Ödülü’ de verildi. Toplantıda konuşan Tunç Başaran, Recep İvedik filmini izlediğini söyleyerek, “Bu filmi maalesef görmek zorunda kaldım. Benim sinema anlayışım ile o film arasında fark var. 70 milyonluk Türkiye'de sinema seyircisi sıksanız 4 milyonu geçmez. Bu 4 milyon insan bu filmi seyretmişse üzerinde durup düşünmek lazım. ’Türk halkının beğenisi budur’ diyorlar ben inanmıyorum” diye konuştu.

Recep İvedik filminde bolca küfür edildiğine dikkat çeken Başaran, Türk halkının küfür edilmesini seyretmeye bayıldığını vurguladı. Başaran, “Bunun bir örneği de Zeki Alasya- Metin Akpınar tiyatrolarıdır. Özellikle o oyunlarda Metin Akpınar belden aşağı espriyi patlatırdı. O zamanlar en pahalı oyundu. 30 lira fiyatı vardı. Sinemada çok başarılı olamadılar. Çünkü sansür denilen bir bela vardı. Çok şükür şimdi onu atlattık. Sansür olmadığı için şimdi ana avrat küfür ediliyor. Recep İvedik'in iş yapmasının sırrı belden aşağı sözler ve basit oluşu. Film niteliği taşımıyor. Şansı açık olsun” diye konuştu.

‘MERMERE DÖKSENİZ DELECEK KADAR RAKI İÇTİM’
Konuşmasında sağlığı ile ilgili bilgiler de veren Tunç Başaran, “Talihsiz bir hastalık geçirdim ama şairin dediği gibi ‘Kapımı çalma ölüm, ben ölecek adam değilim’. 6 ay içinde geçecek hastalığımı 2 ay içinde yendim. 256 şeker ile hastaneye gittim ama diğer değerlerim normal çıktı. Tansiyonum bebek tansiyonu gibiydi. 50 yıl sigara içmeme rağmen hiçbir sorunum yoktu. Mermere dökseniz delecek kadar da rakı içtim. Neyzen Tevfik'in içtiği rakıyı ölçmüşler. Hayatı boyunca 7 tanker rakı içmiş. Ben hayatım boyunca içki içen hiçbir insandan korkmadım. Onlardan kötülük gelmez. Tanrı bir çocukları, bir yaşlıları bir de sarhoşları korur” dedi.


Radikal  15.11.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.