Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BÜYÜK RESİM USTALARI ‘HALİÇ’TE

Rezan Has Müzesi, aralarında Adnan Çoker, Bedri Baykam, Komet, Devrim Erbil’in de bulunduğu 24 usta sanatçının eserlerinden oluşan “Haliç…” sergisini 23 Ekim- 31 Aralık 2008 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

Eski Cibali Tütün ve Sigara Fabrikası’nın mimari dönüşümü ile Avrupa Birliği Nostra restorasyon ödülünü hak eden Kadir Has Üniversitesi ve bir müze eseri olan sergi mekanı ile Haliç bölgesinde özel bir konuma sahip olan Rezan Has Müzesi sezonu Türk resim sanatının en önemli ustalarının eserlerinin yer alacağı ’ Haliç’ çağdaş resim sergisi ile açıyor.

Müze yöneticisi Ahu Has, Rezan Has Müzesi’nin, üç büyük medeniyetin izlerini taşıyan Haliç’in binlerce yıllık kültür mirasını koruyup gelecek nesillere aktarmak misyonuyla yola çıktığının altını çizerek, Türk Resim Sanatı’nın büyük ustalarının, farklı ve özgün yorumlarıyla Haliç’i ölümsüz birer esere dönüştürdüklerini, bunun yanı sıra “Haliç…” sergisinin yakın dönem Türk Resim Sanatı’nı, bir kavram çerçevesinde ancak farklı perspektiflerden izleme olanağını sunduğunu belirtiyor.

Çağdaş Resim Ustaları’nın Haliç’i kendi tarzlarında yorumladıkları eserlerle katıldıkları bu özel sergiden elde edilecek gelir yurtiçinde ve yurtdışında sanat eğitimi almak isteyen öğrencilerin eğitimi için ayrılan HASVAK Burs Fonu’na aktarılacak.

“Haliç…”, 23-Ekim -31 Aralık 2008 tarihleri arasında Rezan Has Müzesi’nde görülebilir. Haliç Sergisi, ilgili etkinlikler ve Müze’de devam eden diğer sergiler hakkında tüm bilgiler www.rhm.org.tr web sitesinden takip edilebilir.

“Haliç...” sergisine katılan sanatçılar
1. Adem Genç
2. Adnan Çoker
3. Aydın Ayan
4. Balkan Naci İslimyeli
5. Bedri Baykam
6. Devrim Erbil
7. Ergin İnan
8. Fevzi Karakoç
9. Güngör Taner
10. Habip Aydoğdu
11. Komet
12. Mehmet Gün
13. Mehmet Uygun
14. Mustafa Ata
15. Oktay Anılanmert
16. Ömer Uluç
17. Özdemir Altan
18. Resul Aytemur
19. Süleyman Saim Tekcan
20. Şahin Paksoy
21. Tomur Atagök
22. Utku Varlık
23. Yusuf Taktak



Sanatsal Haber  22.10.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.