Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘NAMUS OYUNLARI’NA SEYİRCİ KALMAYIN!

Konser, performans, okuma tiyatrosu, panel, sergi, sunum ve atölye çalışmaları ile 'Namus Oyunları'nın ikincisi garajistanbul'da başladı.

Garajistanbul 'ihtiyaçtan' bu yıl ikinci kez düzenlediği 'Namus Oyunları' başladı.

Ezeli 'öteki' yapılan kadın ve bedeni üzerine oynanan oyunlara karşı bir söz söyleme, bir tavır alma ihtiyacından doğan 'Namus Oyunları' fikri, kendini garajistanbul ile birlikte inşaa etmeye başladı.

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü"nü içine alan 'Namus Oyunları'nın ilki uluslararası bir katılımla geçen yıl yapıldı.

Bu yıl program Türkiye, Almanya, Solovenya, Portekiz, Hollanda'dan gelen sanatçılar, yapımlar ve ortaklıklar, namus üzerine oynanan oyunlara karşı söyledikleri sözler, eylemler ve katılımcıları ile çoğalıyor.

2 konser, 7 performans, 1 okuma tiyatrosu ve 1 şantiye, 2 panel, sergi, sunum ve atölye çalışması ile bugün başlayan 'Namus Oyunları'nın ikincisi 27 Kasım'a kadar garajistanbul'da seyircisi ile buluşacak.

Programdan seçmeler:
TÜRKİYE'DE KADIN OLMAK

KAGİDER'in 'namus oyunları' için özel olarak düzenlediği panelin başlığı "Türkiye'de Kadın Olmak". Bir panelle başlayan 'namus oyunları' sadece gösteriler ile anılmayı değil, bir düşünce platformu oluşturmayı da hedefliyor. Farklı disiplinlerden, meslek gruplarından kadınlar bir moderatör yönetiminde farklı açılardan Türkiye'de kadın olmayı, kişisel deneyimlerini, tüm soru ve cevapları ile masaya yatırıyor, katılımcılarının kimlikleri ile bu soru ve cevaplar çoğaltılıyor.
(18 Kasım saat 18.30)

AYŞEGÜL SÖNMEZ İLE SKYPE
Sanat eleştirmeni, Radikal yazarı Ayşegül Sönmez, namus oyunları buluşmasında her gün garajistanbul'da kadınlarla konuşacak. Skype'ın başında konuklarını ağırlayacak olan yazar, kadına yönelik şiddetten başlayarak kendi üslubuyla gösteri sanatları, gazetecilik, medya, görüntü arasında gidecek ve gelecek. Ayşegül Sönmez'in konukları ile yaptığı konuşmalar gösterilerden yarım saat önce başlayacak ve garajistanbul seyircisinin şahitliğinde olacak.
(18-19-21-23-24-25-26 Kasım saat 20.00/ 20 Kasım saat 18.30/ 22 Kasım saat 17.30)

SEMA, ANNELER, NİNNİLER
Sema'nın gönlünün içinden geçtiği her şarkı, türkü, ninni ya da lied “O”nun repertuarına giriyor ve kendisini yeniden yeni bir deryanın içinde buluveriyor.

"Anneler, Ninniler"de Sema zaman zaman çaresiz bir anne zaman zamanda ağlayan bir çocuk oluyor...

Doğumunda ilk hatırladığı “O”nu ilk kucağına verdiklerinde “O”nun cığlık çığlığa ağlamasıydı… ne yapabilirdi… kendi acısını unutmuştu…. yaşadığı onca kederi… görmek istemediği onca şeyi görmüştü… sevgiyi tatmış mıydı… hayır… iliklerine kadar hissetti acıyı tekrar… iliklerine kadar hissetti kötülüğü tekrar… çığlık çığlığa ağlayan “O” vardı kucağında ve belli ki “O”da yaşama bir yerlerden tutunmak istiyordu… “O” önce kokuyu aldı… “O” sonra daha ilk kez ne olduğunu bile bilmediği elleriyle memeye uzandı… “O” sonra ağzını dayadı… ve “O” emmeye başladı… ve ötekinin yüreğinden, dilinden “O”na bir ninni aktı…
(18 Kasım 20.30)

TAZİYE
Murathan Mungan'ın yazdığı, 1993-1995 yıllarında Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı olarak sahnelenen ve 12 saat süren Mezopotamya Üçlemesi’nin yaratıcıları şimdi üçlemenin ikinci oyunu Taziye'yi okuyacak. Bir kadının, iktidar sahibi bir kadının töreler gereği kurban edilişini anlatan oyun, sadece bir kez ve kurban bayramının birinci günü okunacak. Bu yeniden okuma taziyeye, kurbana, kadının kurban edilişine, kurban bayramına denk gelen namus oyunlarına nokta koyacak.
(27 Kasım saat 20.30)

Ayrıca 25 Kasım'da Gece Gündüz programında NTV, garajistanbul'dan canlı yayın yapacak.


NTVMSNBC  18.11.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.