Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

15. GEZİCİ FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bu yıl 4-20 Aralık tarihlerinde düzenlenecek gezici festivale, Ankara, Artvin ve Üsküp ev sahipliği yapacak.

Ankara Sinema Derneği'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlediği gezici festival, 4-10 Aralıkta Ankara, 11-17 Aralıkta Artvin, 18-20 Aralıkta Makedonya'nın başkenti Üsküp'te sinemaseverlerle buluşacak. Festival, bu yıl Almanya'dan Güney Kore'ye, Singapur'dan Polonya'ya 32 ülkeden 112 yönetmenin toplam 92 filmini sinemaseverlerle buluşturacak.

15. yaşını kutlayacak olan festivalin bu yılki teması "Karşı-LIK" olarak belirlendi. Festival kapsamında, "Kapitalizm", "Savaş", "Burjuvazi", "Eğitim sistemi", "Milliyetçilik", "Militarizm", "Sömürü" gibi bir çok konuda film gösterimlerinden söyleşilere kadar "Karşı duruş" sergilenerek temanın altı çizilecek.

Festivalin açılış töreni, 3 Aralık Perşembe akşamı Batı Sinemasında yapılacak. Ankaralı sinemaseverlerle 4-10 Aralıkta buluşacak festivalin ikinci durağı Artvin olacak. Son 3 yıldır Kars'ta gerçekleştirilen festivalin uluslararası yarışması bu yıldan itibaren Artvin'de düzenlenecek.

Türkiye'yi, "İki Dil Bir Bavul" ile "Bornova Bornova" Temsil Edecek
Bu sene 6 ülkeden 10 filmin yarışacağı 15. Gezici Film Festivali'nde Türkiye'yi, "İki Dil Bir Bavul" ile "Bornova Bornova" adlı yapımlar temsil edecek. Yarışmada, Altın ve Gümüş Boğa Ödülleri ve SİYAD Ödülü sahiplerini bulacak.

Festivalin son durağı ise 18-20 Aralık tarihlerinde Makedonya'nın başkenti Üsküp olacak. Üsküp Büyükelçiliği Tanıtma Müşavirliğinin katkılarıyla Üsküp'te gerçekleştirilecek festivalde, Türk Sinemasının seçkin filmleri gösterilecek. Festivalde ayrıca, filmlerin yönetmen ve oyuncuları da seyirciyle buluşturulacak.

Festival filmlerinin Ankara'daki gösterimleri Batı Sinemasında yapılacak. Uzun bir süredir kapalı olan Batı Sineması, festival için yeniden açılacak.

Festivalin Artvin'deki gösterim mekanı Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi, Üsküp'teki ise Üsküp Sinemateki olacak.

6 TL olan ve Kasım ayında satışa çıkarılan festival biletleri Biletix ve Batı Sinemasındaki gişelerden alınabilecek.

Festivale destek ve katkı sağlayan Çankaya Belediyesi tarafından da çocukların filmleri izlemek üzere sinemalara götürüleceği, daha çok gecekondu bölgelerinde yaşayan çocuklara ağırlık verileceği bildirildi.


Sanatsal Haber  2.12.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.