Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

STEVIE WONDER BM BARIŞ ELÇİSİ

Amerikalı siyahi pop şarkıcısı ve besteci Stevie Wonder, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından BM'nin 11. Barış Elçisi olarak seçildi.

Basın toplantısına Wonder ile birlikte Genel Sekreter Ban ve ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice da katıldı.

Wonder, BM'nin barış elçisi olarak seçilmekten ve BM'de olmaktan dolayı büyük onur duyduğunu söyledi.

Wonder, dünya nüfusunun yüzde 10'unun engellilerden oluştuğunu belirterek, dünyanın geri kalan yüzde 90'lık kısmının engelli insanların yaşamlarını iyileştirmeye ve onların yaşamlarını kolaylaştıracak teknolojik yeniliklerden yararlanabilmelerini sağlamaya çaba göstermeleri gerektiğini bildirdi.

İklim Zirvesine Gönderme
"İnsanların gözleri görmeyebilir ama vizyon sahibi olmazsanız yaşamda hiçbir şey başaramazsınız" diyen Wonder, Kopenhag'da yapılacak iklim zirvesinin başarılı olmasını istediğini, iklim değişikliğinin bir gerçek olduğunu ve bu tehlikeyle mücadele edilmezse dünyada ölümlerin olacağını dile getirdi.

Ban: "Wonder, Etkin Bir İnsan Hakları Savunucusu ve Hümanist"
Genel Sekreter Ban da konuşmasında, Wonder'ın BM'nin yeni barış elçisi olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Ban, "Stevie Wonder'ın dünyada milyonlara şarkılarıyla umut ve sevgi veren bir müzik dahisi olduğunu biliyoruz, ama kendisi aynı zamanda büyük bir hayırsever, ırkçılığa karşı mücadele eden, çocuklara ve engellilere yardım elini uzatan etkin bir insan hakları savunucusu ve hümanist" diye konuştu.

Kopenhag zirvesine de değinen Ban, gülümseyerek, Wonder'ın "Signed, Sealed and Delivered" şarkısının zirvede müzakereceleri ikna etmede önemli bir rol oynayabileceğini dile getirdi.

Diğer 10 Barış Elçisi
Wonder, BM'nin 11. Barış Elçisi olurken diğer 10 barış elçisinin isimleri ise şöyle:
George Clooney (barışı koruma), Michael Douglas (silahsızlanma), müzisyenler Daniel Barenboim (barış ve hoşgörü), Midori Goto (kalkınma hedefleri ve gençlik) ve Yo-Yo Ma (gençlik), yazarlar Paulo Coelho (yoksulluk ve kültürlerarası diyalog) ve Elie Wiesel, Ürdün Prensesi Haya Bint El Hüseyin (kalkınma hedefleri ve açlık), doğabilimci Jane Goodall (çevrenin korunması) ve aktris Charlize Theron (kadınlara karşı şiddetle mücadele).


AP  4.12.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.