Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

'SARAYLI KADINLAR’A YÜKSEK FİYAT

Müzelik tablolar ve Osmanlı eserleri yüksek fiyatla alıcı buldu. Schönn'ün "İstanbul'da Eğlenen Saraylı Kadınlar"ı en yüksek fiyata satılan eser oldu.

Müzelik tablolar ve Osmanlı eserleri, yüksek fiyatla alıcı buluyor.
İstanbul'daki müzayedede en yüksek fiyata satılan eser ise ünlü oryantalist ressam Alois Schönn'ün 825 bin lira ödenen "İstanbul'da Eğlenen Saraylı Kadınlar"ı oldu.

Galeri sahipleri, koleksiyonerler, meraklılar ve sanat tutkunları müzayede için bir araya geldi. 260'a yakın müzelik tablo ve Osmanlı eserinin görücüye çıktığı müzayedeye ilgi, her zamanki gibi büyük oldu.

Konuya ilişkin konuşan müzayede düzenleyicisi ve yönecisi Turgay Artam, "Koleksiyonerler için, müze açacaklar için bir fırsat gibi oluyor. Çünkü hep seçilmiş eserler bir arada çıkıyor. Yani şu anda burası adeta küçük bir müze gibi" diye konuştu.

Müzayedede ünlü oryantalist ressam Alois Schönn'ün "Saraylı Kadınlar" adlı tablosu 825 bin lirayla, en yüksek fiyata satılan eser oldu.

Halil Paşa'nın "Göksu Deresi" adlı eseri 725 bin, bir başka ünlü oryantalist, saray ressamı Fausto Zonaro"nun "Kız Kulesi"adlı çalışması da 600 bin liraya satıldı.

Müzayedede, ünlü ressam İbrahim Çallı'nın ilk kez görücüye çıkan eserleri de alıcı buldu. Çallı'nın "Beyaz Elbiseli Kız"adlı eseri 410 bin, "Manolyalar"ı ise 325 bin liraya satıldı.


Sanatsal Haber  8.12.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.