Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SİNEMA VE TARİH 12. KEZ BULUŞUYOR

İstanbul Sinema Tarih Buluşması, 12. yılında Türkiye ve Avrupa’nın ortak mirasını ve bu mirasın uçsuz bucaksız zenginliğini keşfe çıkmaya hazırlanıyor.

TÜRSAK’ın düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması bu sene de hafızalardan silinmeyecek filmlerle sinemaseverleri sinemaya doyuruyor. Festival film seçkisinde, kalıpların dışına çıkan, cüretkar ve ilham verici yapıtları “ilk”lere imza atarak seyirciyle buluşturuyor. Bu yılın festival teması: Avrupa Kültürleri İstanbul Buluşması.

Düzenlendiği ilk yıldan bu yana keskin bir öngörü ve hassasiyetle küresel gündemi etkileyecek konuları ve sorunları merkezine alan İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması’nın 2009 film seçkisi ve etkinlikleri, Türkiye ve Avrupa kültürlerinin köklü ortak mirası ekseninde, ortak öykülerin, deneyimlerin ve duyguların beyaz perdedeki yansımalarını aydınlatacak.

İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması’nın her yıl alanında çığır açan isimlere sunduğu Onur Ödüllerinden ilki, bu yıl Türkiye’nin en büyük sanatçılarından İdil Biret’e takdim edilecek.

SİNEMA KÜLTÜRLERİN KAVŞAĞINDA

İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması, 12. yılının film seçkisinde, yedinci sanatın ayrıksı, cesur ve klasikleşmeye aday yapıtlarını “ilk”lere imza atarak seyirciyle buluşturma geleneğini sürdürecek.

Festivalde, belleklerden silinmeyen klasikler ve Cannes, Berlin, Toronto gibi prestijli film festivallerinden ödül ve övgülerle dönen yılın “hit”leri buluşuyor. Filmlerde; oyuncu Charlize Theron, Richard Gere, Hillary Swank, Ewan Mcgregor, Emily Blunt, Guy Pearce, Rupert Friends, Viggo Mortensen; ünlü yönetmen ve yapımcı Martin Scorcese, Francis Ford Coppola ve Catherine Breillat gibi daha birçok dünya sinemalarınca takdir toplamış, ödüllü filmlere imza atmış isimler yer alacak.

Dünyanın dört bir yanından gelen filmlerin buluşacağı festivalin bölüm başlıklarından bazıları şöyle sıralanıyor:

- 'Avrupa Kültürleri Buluşması'
- 'Yeni Keşifler'
- 'Dünya Festivallerinden'
- 'İnsan Hakları'
- 'Beyaz Perdenin Tanıklığı: Polonya Sinemasına Bakış'

Programdaki filmler şunlar:
Açılış Filmi
- Amelia

Dünya Festivallerinden
- About Elly
- Bluebeard
- Lost Times
- Phantom Pain
- Tetro
- The Secret in Their Eyes
- Crude

Avrupa Kültürleri Buluşması
- Father's Acre
- The Last Days of Emma Blank
- The Young Victoria
- Tomorrow At Dawn
- The Big Dream

Beyaz Perdenin Tanıklığı: Polonya Sinemasına Bakış
- All That Really Matters
- In Full Gallop
- The Ring With a Crowned Eagle
- 300 Miles to Heaven

İnsan Hakları
- Before the Burial
- Fixer: The Taking of Ajmal Naqshbandi
- Mrs. Goundo's Daughter
- Piggies
- My Neighbour, My Killer
- Which Way Home

Yeni Keşifler
- Daniel & Ana
- The Girl
- Hedgehog
- Original
- The Wedding Song

Perdenin Karanlık Yüzü
- Masumiyet
- Kader
- Kıskanmak

12. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması, Avrupa ve Türkiye kültür sahnesinin sinema, tarih, felsefe alanında önde gelen bilim adamı, sanatçı ve düşünürlerinin buluşacağı, kültürlerin sınır tanımazlığının ve İstanbul’un “küreselleşen dünyanın çok kültürlü ortamındaki” konumunun tartışılacağı, moderatörlüğünü Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın üstleneceği “İmparatorluklar Başkenti İstanbul’un Avrupa Kültürleri Üzerindeki Çok Yönlü Etkisi” konulu panele de ev sahipliği yapacak.

HERKES İÇİN SİNEMA
12. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması’nda filmlerin Türkiye galaları dahil her film için tüm seansların biletleri öğrenci 4 TL, tam 5 TL’den satışa sunulacak. Fransız Kültür Merkezi’ndeki film gösterimleri ise ücretsiz olacak. Gösterimler, 11-17 Aralık 2009 tarihleri arasında Alkazar Sineması ve Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


NTVMSNBC  8.12.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.