İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Tür..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL EDEBİYAT FESTİVALİ SONA ERDİ

Festival kapsamında düzenlenen "Nadir Eserler Müzayedesi"nde 221 eser satışa sunuldu.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi iş birliğiyle düzenlenen "1. İstanbul Edebiyat Festivali" kapsamında 221 eserin yer aldığı "Nadir Eserler Müzayedesi" gerçekleştirildi.

Sultanahmet’teki Kızlarağası Medresesinde düzenlenen müzayedede, aralarında Yunus Emre’nin 1924 yılında basılan "Divan- Yunus Emre", Mütefferika Matbaasının son kitabı "İğrab-ül Kafiye" ve Osmanlı’da basılan ilk şiir kitabı özelliğini taşıyan Mustafa Haşim Üsküdari’nin 1836’da basılmış "Divan-ı Haşim Efendi" adlı eseri ile Namık Kemal’in oğluna yazdığı el yazısı mektubunun da yer aldığı 221 eser yer aldı. Müzayedede, eserlerden 15 kitap satıldı.

Müzayedenin koordinatörü şair Seyfettin Ünlü, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinin bir kültür hizmeti olarak edebiyat mevsimi etkinliğinin son programında bu müzayedeyi düzenlediklerini söyledi.

Tarihi değerleri ve geleneksel kitap kültürünü gelecek kuşaklara aktarma amacı taşıdıklarını ifade eden Ünlü, bu çerçevede düzenledikleri kitap müzayedesinde yer alan eserlerin, 16. yüzyıldan günümüze uzanan süreçteki nadir eserlerden oluştuğunu kaydetti. Ünlü, bu müzayedede önemli eserlerin yer aldığını, bunların Osmanlı döneminin bazı şairlerinin ilk basılan şiir kitapları, tarih üzerine nadir araştırmalar ve İstanbul üzerine görsel malzemelerden meydana geldiğini söyledi.

Müzayedelerini her ayın son pazar günü gerçekleştirerek bunu devam ettirmek istediklerini dile getiren Ünlü, bu tarihi mekanda kitap kültürü ve insan ilişkisini yarınlara taşımayı hedeflediklerini bildirdi.

Seyfettin Ünlü, düzenleyecekleri bir sonraki müzayedede 500 eserin yer alacağını sözlerine ekledi.


Sanatsal Haber  14.12.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.