Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

5 FİLM VİZYONDA

Bu hafta sinema salonları 4'ü yerli 5 yeni filmle buluştu.

Tüm dünyayla aynı anda gösterime giren Avatar ile Türk filmleri Vavien, Acı Aşk, Başka Dilde Aşk ve Süpürrr! bu hafta vizyona giren yeni filmler...

Avatar
Titanik, Yaratıklar ve Terminatör filmlerinin efsanevi yönetmeni James Cameron'un imzasını taşıyan Avatar'da Sam Worthington, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Zoe Saldana, Giovani Ribisi ve Laz Alonso rol alıyor.

Son teknolojik imkanlarla çekilen, sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmi Avatar, 22'nci yüzyılda, Na'vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı Pandora gezegeninde geçiyor. Filmde yarı felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully'nin, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan Na'vi halkının arasına gönderilmesi ve bir askeri şirketin, söz konusu gezegeni incelemek üzere Avatar isimli bir program oluşturması ardından gelişen olaylar hikaye ediliyor.

Vavien
Yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin üstlendiği Vavien'de başrolleri Engin Günaydın, Binnur Kaya, İlker Aksum ve Settar Tanrıöğen paylaşıyor.

Kasabalı bir ailenin yaşadığı olayları incelikli bir dille ele alan ve komediyle dramın iç içe geçtiği filmde, karısı ve çocuğuyla mutsuz bir hayat süren, abisi Cemal'le ortak oldukları elektrik dükkanında da işleri iyi gitmeyen Celal'in başından geçenler işleniyor.

Acı Aşk
Senaryosu Onur Ünlü'ye, yönetmenliği Taner Elhan'a ait Acı Aşk'ın başrollerinde Halit Ergenç, Cansu Dere, Songül Öden ve Ezgi Asaroğlu var.

Aşk, acı ve ihanet ekseninde ilerleyen filmde, Ayşe, Oya ve Seda adında üç kadın arasında kalan ve hayatı alt üst olan edebiyat öğretmeni Orhan'ın yaşadıkları anlatılıyor.

Başka Dilde Aşk
Yönetmenliğini İlksen Başarır'ın yaptığı Başka Dilde Aşk'da Saadet Işıl Aksoy, Mert Fırat, Emre Karayel, Lale Mansur, Timur Acar ve Ayten Uncuoğlu oynuyor.

Filmde işitme engelli Onur'un, kürek takımından arkadaşı olan Vedat'ın doğum günü partisinde, çağrı merkezinde görevli Zeynep adındaki kızla tanışıp, aşık olması sonrasında hayatının değişmesi konu alınıyor.

Süpürrr!
Yeşim Sezgin'in yönettiği Süpürrr!'de Cem Kılıç, Ufuk Özkan, Jess Molho, Başak Parlak, Cenk Tunalı, Ruhi Yapıcı ve Kemal Pekser rol alıyor.

Filmde sevdiği kız olan Naz'la evlenmek için, nasıl bir spor olduğu konusunda fikri dahi olmadığı "curling"'e merak saran Oğuz'la, ona yardım eden üç çocukluk arkadaşının komik maceraları konu ediliyor.


Sanatsal Haber  18.12.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.