Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GİŞELERDE KIYASIYA MÜCADELE

Avatar filminin Sherlock Holmes filmiyle gişelerde kıyasıya mücadele vermesi bekleniyor.

Gişelerde fırtına gibi esen ''Avatar'' filmi, beş günde dünya çapında 285 milyon 222 bin dolarlık hasılat elde ederken, bu haftadan itibaren zorlu bir rakiple mücadele edecek. Guy Ritchie'nin yönettiği ''Sherlock Holmes'' isimli yapımın 25 Aralıkta gösterime girmesiyle birlikte gişe rekortmeni filmi zorlaması bekleniyor.

Sinema sektörü yayın organı Variety'nin haberine göre, gişelerde şu günlerde tam anlamıyla ''Avatar''ın hakimiyeti sürüyor. James Cameron'ın yönetmen koltuğuna oturduğu, sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmi, gösterime girdiği beş günde Kuzey Amerika sinemalarında 93 milyon 411 bin 301, Amerika dışında 191 milyon 811 bin 230 dolar olmak üzere dünya çapında toplam 285 milyon 222 bin 531 dolar gişe hasılatı elde etti.

''Twentieth Century Fox'' yapımı olan ''Avatar'' ile yüksek hasılat elde ederek sinema tarihine bir başka rekorla geçmeyi planlayan yönetmen Cameron'ın önünde ise bu hafta sonundan itibaren ciddi rakipler ortaya çıkacak.

Altın Küre'nin Güçlü Adayı
Oscarlı ünlü aktör George Clooney'nin rol aldığı ve 6 dalda Altın Küre ödülüne aday gösterilen Paramount yapımı ''Up in the Air'' da gişe yarışında söz sahibi filmlerden.

Jason Reitman'ın yönettiği film, üçüncü haftasının sonunda 8.7 milyon dolarlık gişe hasılatı elde ederek yarışta ''ben de varım'' dedi.

Özellikle Çocuklara Yönelik: Alvin ve Sincaplar
''Alvin ve Sincaplar'' adlı film, özellikle Latin ülkelerinde büyük gişe hasılatı elde ederken, yükselişini yeni yıl tatilinde de sürdüreceğe benziyor.

25 Yaşın Altındaki Kadınlar İçin: It's Complicated
Meryl Streep ile Alec Baldwin'in başrolünü üstlendiği ''It's Complicated'' adlı filmin de özellikle 25 yaşının altındaki kadın izleyiciyi hedeflediği ifade edildi.

Sherlock Holmes
ABD sinemalarında 25 Aralık 2009, Türkiye'de ise 15 Ocak 2010 tarihinde gösterime girecek olan ''Sherlock Holmes'' filminin yönetmenliğini Guy Ritchie üstleniyor. Filmde Sherlock Holmes'u ünlü aktör Robert Downey J.R canlandırıyor. ''Avatar''ın en önemli rakibi olarak görülen filmin yanı sıra, Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Judi Dench, Kate Hudson, Stacy Ferguson ve Sophia Loren'in rol aldığı müzikal ''Nine'' da yarışta varlığını gösteriyor.

Avatar'ın Yapımcı Şirketi İddialı
''Avatar'' filminin yapımcı şirketi 20th Century Fox'un yetkililerinin, ''Alvin ve Sincaplar'' adlı animasyonun ne ABD çapında, ne de uluslararası gişe bazında birbirini engel olmayacağı görüşünde olduğu belirtildi.

Avatar - Holmes'a Karşı...
Bununla birlikte her ikisi de tüm izleyici kitlesine hitap eden ''Avatar'' ve ''Sherlock Holmes'' adlı filmler zorlu gişe yarışında aynı kulvarda koşuyor. Bu haftadan itibaren gözlerin iki filmin yarışına çevrileceği, ayrıca hem ''Avatar''ın hem de ''Sherlock Holmes''un devam filmlerinin çekilmesinin beklendiği de sinema dünyasında yapılan yorumlar arasında yer alıyor.


Sanatsal Haber  24.12.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.