Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KÖŞK’ÜN BÜYÜK ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Geleneksel Sanatlar dalında Uğur Derman, Sinema dalında Nuri Bilge Ceylan, Kültür ve Sanat Kurumu olarak da Sakıp Sabancı Müzesi ödül aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından sahiplerine verildi.

Geleneksel Sanatlar dalında Prof. Uğur Derman; Sinema dalında yönetmen Nuri Bilge Ceylan; Kültür ve Sanat Kurumu olarak da Sakıp Sabancı Müzesi ödüle layık görüldü.

Çankaya Köşkü’nde düzenlenen "2009 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri" törenine , kabine üyeleri, bürokratlar ve sanatçılar ile medya temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkelerin yalnız ekonomik ve teknolojik değil kültür sanat alanında da büyümesinin önemine değindi.

Gül, "Eğer ülkeler gelişirken sanat hayatı, kültür hayatı fikir hayatı entellektüel dünyası derinliği de genişliyorsa, etkili hale geliyorsa, dünyaya bu yönde de bir katkı yapıyorsa esas büyüme gelişme bu anlamda söz konusu olmaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından ödülleri sahiplerine verdi.

Kültür ve Sanat Kurumu Ödülü: Sakıp Sabancı Müzesi
Kültür ve Sanat Kurumu ödülüne layık görülen Sakıp Sabancı Müzesi’nin ödülünü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı aldı. Güler Sabancı ödülü merhum Sakıp Sabancı adına aldığını söyledi.

Sabancı, "Ülkemizin her zaman her konuda herşeyin en iyisine layık olduğuna inanarak çalışıyoruz." dedi.

Sinema Ödülü: Nuri Bilge Ceylan
Sinema dalında ise ödül, yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın oldu.

Ceylan, "Çok güzel bir ülke burası, çok özel bir ülke. Birçok uygarlık binlerce yıl üst üste birikmiş, zannediyorum bu zenginlikle başka yok... Bir Fransız’ın bir bakıştan güneyli mi kuzeyli mi olduğunu anlamam ama burada yapabiliyorum, ülkemi seviyorum." diye konuştu.

Geleneksel Sanatlar Ödülü: Prof. Dr. Uğur Derman
Ebru ve hat sanatı başta olma üzere Türk sanatlarının kuramsal ve uygulamalı gelişimine katkılarından dolayı Prof. Uğur Derman da Geleneksel Sanatlar dalında verilen ödülünü aldı.

Ödül töreninin ardından davetlilere resepsiyon verildi.


AA  31.12.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.