Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL KİTAP FUARI AÇILIYOR

İstanbul Kitap Fuarı 27. kez kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor.
TÜYAP Tüm Fuarcılık ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen fuar, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin Büyükçekmece'deki merkezinde, 1 Kasımda başlayacak.
9 Kasım pazar gününe kadar sürecek fuar, ''1968: 40 yıl önce 40 yıl sonra'' temasıyla düzenlenecek. Fuarda, 68 hareketinin ruhu ve bugüne yansımaları üzerine etkinlikler yapılacak, dönemin edebiyat, sinema, sanat ve kültür hayatına olan katkıları ele alınacak. Yaklaşık 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuar süresince panel, söyleşi, konser ve imza günleri düzenlenecek, 750 yazar okurlarıyla buluşacak.
27. İstanbul Kitap Fuarı'nın bu seneki onur yazarı Füruzan, fuar süresince çeşitli etkinliklerle okurlarıyla bir araya gelecek. Fuar kapsamında Füruzan'ın yaşamından kesitlerden oluşan ve tasarımını Sadık Karamustafa'nın yaptığı ''Füruzan Diye Bir Öykü'' sergisi de açılacak.
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 3 Kasım pazartesi günü, yazara onur ödülü verilmesi dolasıyla tören düzenlenecek.
Fuara 68 hareketinin önemli aktivistlerinden yazar Tarıq Ali ile Amerikalı gazeteci-yazar Mark Kurlansky de konuk olarak katılacak. Tarıq Ali 2 Kasım 2008 Pazar günü ''Avrupa'da 68 Hareketi'' adlı panele, Kurlansky ise, 1 Kasım 2008 cumartesi günü ''1968: 40 yıl önce 40 yıl sonra'' adlı panele konuşmacı olarak katılacak.

-FUARIN DİĞER KONUKLARI-

Filistin-İsrail barışında çok etkin bir rol oynayan Filistinli şairler Moaen Shalabia, Naim Aradiy, Agi Mishol, Hava Pimhas Cohen ve Mageed Asakly'nin de yanısıra Almanya'dan Thomas Brüssig, Thomas Glavinic ve Avusturya'dan Dimitre Dinev, Romanya'dan Nicolae Breban, Aura Christi, İngiltere'den çocuk kitabı yazarı Ian Beck de fuarın konukları arasında bulunuyor.

Bu sene ilk kez Rusya ve Venezuela Yayıncılar Birliğini ağırlayacak fuarda, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Hindistan, İtalya, İngiltere, İspanya, İsveç, İran, Kosova, Küba, Letonya, Makedonya, Polonya, Romanya ve Yunanistan'dan yayınevleri yer alıyor.

Fuar, 1–8 Kasım 2008 tarihleri arasında 11.00–20.00 saatleri arasında, kapanış günü olan 9 Kasım 2008 tarihinde ise 11.00–19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


Sanatsal Haber  26.10.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.