Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘İSTANBUL’U NASIL BİLİRSİNİZ?

''İstanbul'un Büyüsü'' adlı gösteri, İstanbul'un zenginliklerini; şiir, dans ve müzikle anlatacak.

İstanbul’un çok katmanlı kültürel yapısını; şiir, dans, müzik, şehrin ses ve görüntülerinden oluşan beş farklı unsurla anlatan ’’İstanbul’un Büyüsü’’ adlı gösteri, Haliç Kongre Merkezi’nde 16 Ocak Cumartesi akşamı düzenlenecek ’’İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’’nin resmi açılış töreninde sahnelenecek.

Koreograf Yekta Kara, bu gece için özel hazırladığı ve yönettiği ’’İstanbul Büyüsü’’ hakkında yaptığı açıklamada, gösterinin sahne önünde 303 sanatçının görev alacağını, sahne gerisinde ise 150 kişinin çalışacağını söyledi.

Toplam 450 kişinin, aylardır dinmeyen bir coşkuyla çalıştığını vurgulayan Kara, ’’Amacımız, İstanbul’un kültürel ve sanatsal zenginliğini en güzel biçimde sahne üzerine taşıyabilmek’’ dedi.

Gösterinin ana konseptini oluştururken çıkış noktasının; İstanbul, İstanbul’un çok katmanlı kültürel yapısı ve dünyanın başka hiçbir kentinde rastlanılmayacak özellikleri olduğunu anlatan Kara, ’’Çok kültürlülük, renklilik ve seslilik, beni beş ana unsuru bir araya getirerek İstanbul’u anlatmaya yöneltti’’ diye konuştu.

Yekta Kara, 65 dakikada İstanbul’u anlatmanın zorluğuna dikkati çekerek, kentin sahip olduğu değerlerin ve zenginliğin işini kolaylaştırdığını vurguladı. Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beş ana unsur neydi? İstanbul’u müzikle anlatabiliriz. İstanbul üzerine yazılan pek çok beste var. Kenti, dansla, şiirle ve İstanbul’un sahip olduğu çok özel sesler ve görüntülerle anlatabiliriz. Bu sebeple gösteriyi hazırlarken farklı sanat disiplinlerini bir arada değerlendirmeye özen gösterdim. Gösteride, şiir, dans, müzik, İstanbul ses ve görüntülerinden oluşan beş farklı unsur yer alacak. Gösteriyi, bunların hepsini bir araya getirerek, harmanladık. Gösterinin baştan sona akışı, parçaların seçimi, farklı biçimde yorumlanması özenle yapılan çalışmalar sonucunda oluşturuldu."


AA  13.01.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.