Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL ÜNVANINA KAVUŞUYOR

16 Ocak'ta resmen açılışı yapılacak olan "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti"nin açılış kutlamaları 7 merkezde konser ve etkinliklerle yapılacak.

İstanbul’da şu günlerde büyük bir sorumluluğun ve gururun heyecanı yaşanıyor.

İstanbul, kültür başkentliği unvanına 16 Ocak’ta resmen kavuşuyor.

Açılış Kutlamaları 7 Merkezde Yapılacak
"İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" açılış kutlamaları 7 merkezde yapılacak birbirinden renkli gösterilerle hafızalardan silinmeyecek bir şölene dönüşecek.

İstanbul binlerce yıllık tarihinde üç büyük imparatorluğa başkentlik eden, üç semavi dinin ve birçok medeniyetin buluşma noktası. Daha da önemlisi çağlar boyunca farklılıkların birlikte yaşama kültürünü dünyaya örnek olarak sunduğu bir kent.

İşte İstanbul’u bu yıl Avrupa Kültür Başkenti yapan özellikler, değerler bunlar.

İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, "2010 yılında Avrupa, Kültür, Başkent gibi bu 3 önemli kelimeyi kendi isim unvanı olarak barındırmasının İstanbul için büyük bir imkan, tarihi bir fırsat olduğunu biz kurum olarak düşünüyoruz." dedi.

İstanbul bu unvanı resmen alacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı 16 Ocak’taki resmi tören ve kutlamalar için iddialı, büyüleyici bir gösteri hazırladı. Kentin 7 meydanında yapılacak konserler ve etkinlikler canlı yayınlarla da bir çok ülkeye ulaşacak.

"İstanbul’un Büyüsü" Yaşatılacak
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törende konuşmaların ardından binlerce kişiye "İstanbul’un büyüsü" yaşatılacak.

Sanat Yönetmenliğini Yekta Kara’nın yapacağı "İstanbul’un Büyüsü" adlı 65 dakikalık özel gösteride, 24 farklı eserde 303 sanatçı performans sergileyecek.

Açılışa, 20 ülkeden bakan seviyesinde katılım bekleniyor.

"İstanbul’un Büyüsü"nü izleyenler daha sonra 1 kilometrelik alanda büyük bir havai fişek gösterisine tanık olacak.

Tarkan’dan Zara’ya Birçok Sanatçı Konser Verecek
Açılış töreni sürerken, Taksim Meydanı’nda Ateş Tiyatrosundan akrobatların havada yapacakları gösteri izlenecek. Ardından sahneye Tarkan çıkacak.

Kadıköy Meydanı’nda ise Balon Tiyatrosu izlenecek. Bu gösterinin ardından Mor ve Ötesi konser verecek.

Pendik’te Kıraç, Sultanahmet’te Mercan Dede, Bağcılar’da Zara, Beylikdüzü’nde ise Nil Karaibrahimgil konserlerle İstanbul’a sanat dolu bir gün yaşatacak.


AA  14.01.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.