Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

20. PEMAT

Bir gelecek çizgisi mesleğimizin akademik birlikteliğinin 20. yılını, 4-7 Mayıs 2016 tarihinde Edirne'de gerçekleştirmenin özgünlüğünü paylaşmak istedim katılamasam da... Edirne'nin yaşamımdaki özelliği bilinmekte. Farklı isimlerle de olsa giderek artan peyzaj mimarlığı bölümlerinin her yıl biraraya gelerek gelişme ve sorunlarını tartıştığı geleneksel toplantılarımızın en önemlilerinden birisi de 20.si oldu, komşumuz Bulgaristan'a yapılan teknik gezi dışa ilk açılımımız... Dünya Peyzaj Mimarları Akademik Toplantısı (PEMAT) temeli atılabilir umudumla bunu sağlayanları ve 2008 yılından beri kutlanan 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günümüzü (PMG) ve Peyzaj Mimarları Odamızın (PMO) 22. kuruluş yıldönümünü başarı devamı dileklerimle kutlarım. 21. yüzyıl mesleği olarak anılan ancak henüz temelleri üzerinde tam yükselebilemese de tanınması sağlanmıştır. Bölüm Başkanları Konseyimizin I.Ulusal PEMKON Konferansının "Türk Bahçeleri" konusuyla 23-25 Mayıs 2016 tarihinde İTÜ ve FMV Işık Üniversiteleri Bölümlerince İstanbul'da yapılacak olması haberi de mutlu gelişmelerimizden... 8-11 Aralık 2016 tarihinde Antalya'da yapılacak 6. Peyzaj Mimarlığı Kongremizin de konusu Söylem ve Eylem...

Verimli geçtiğini öğrendiğim PEMAT'16 nın, meslek elemanı yetiştiriciliğimizde gelecekte yeni ufuklar açtığının bilinciyle düzenleyenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Aramızdan ayrılanlarımızı da saygı ve sevgiyle yad ederek, genç arkadaşlarımızın katılımına önem verilen bu toplantılarımızın gelenekselleşen yapısının daha da gelişeceği ve uzun yıllar süreceği dileğimle...

Peyzaj Mimarları Odamızın da katılıma destek verdiği son yıllarda gelişmeler hızlanmış ancak henüz tam olarak özellikle kamusal istihdamda istenen düzeye getirilememişse de epey yol alınmıştır. Geleceğin en önemli mesleklerinden olduğuna inancım ve giderek ihtiyacın arttığı yönünde izlenimlerim ile mesleklerine sahip çıkan mezunlarımızla daha güzel gelişen ülkemiz için umudum yüksektir. Özellikle bu yıl seçilen konusu kentsel dönüşüm de olunca ilgim arttı zira tam içinde yaşamaktayım. Emeklilik sonrası zorunlu yaşam mekanım aile ocağım Bağdat Caddesinde hem kendi evimiz, hem de çevremizdekilerden edindiğim bilgilenmemle, sorunların aşılmasında çok çalışmak gerekmekte. Hele gelişmiş yeşil alanları bulunan apartmanlardaki dönüşümde mesleğimize görevler düşmekte. Yılların emeği ile yetiştirilmiş bitkilerin değerlendirilmesi konusu önem taşımakta. Yeni yapılanmada yer bulamayanlara belediyelerce gereken önemin verilmesi, kamu alanlarında yararlanılması düşüncemi paylaşmak isterim. Mal sahiplerinin bu konuda destekleyeceklerinden de eminim. Kamuya açık alanların ihtiyacının arttığı son yıllarda ki sanal ortamın yarattığı sorunlardan uzaklaşabilmek yönünde gelişmeleri gerektiğinden bu yaklaşım bir fırsat olacaktır belki. Özellikle bina çevre düzenlemeleri yapılmadan onay vermeyen belediyelerimize de teşekkürü borç biliriz. Ülke sathına yayılacağından da pek şüphemiz yok.

Tüm arkadaşlarımıza başarılar diler, gelecek Pemat için Amasya'da buluşulacağı haberini de vermek isterim. Sağlıcakla kalın.


Prof. Dr. Güniz AKINCI KESİM
13.05.2016

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.